Liceul Teoretic ”Vasile Alecsandri” candidează în Programul ”Școli-ambasador ale Parlamentului European”

Pe langa multe alte proiecte educaționale derulate de Liceul Teoretic ”Vasile Alecsandri”, în acest an școlar liceul are statutul de școală-candidat în programul ”Școli-ambasador ale Parlamentului European”, initiat de Biroul de Legatura a Parlamentului European in Romania, in parteneriat cu MEN si Asociatia ”Agenda 21”. Programul urmărește îmbunătățirea cunoștințelor despre Europa și democrația parlamentară europeană în rândul tinerilor.

Pentru deprinderea unor cunoștințe referitoare la politicile Uniunii Europene, elevii au la dispoziție un manual, structurat în șase module construite atractiv și interactiv, ce surprind diferite aspecte ale spațiului european. Elevii participanți la program sunt  familiarizați cu posibilitățile pe care cetățenia europeană le oferă, precum și cu rolul pe care Parlamentul European îl joacă în procesul decizional european.

In ziua de 26 februarie 2019 a avut loc în sala de festivități a liceului dezbaterea cu tema ”Primul meu vot – votul european”, în cadrul căreia d-na prof. Mihaela Popa a împărtășit elevilor din experiența sa de europarlamentar, iar invitatul său, dl lector universitar Lucian – Dumitru Dîrdală a vorbit despre oportunitățile pe care le avem în calitate de stat membru al Uniunii Europene, despre motivele participarii la vot.

In calitate de cetățeni cu drept de vot în viitorul apropiat, elevii au înțeles conceptul de cetățean european și apartenența lor la acest spațiu, a declarat prof. Ionescu Mihaela – ambasador senior în cadrul programului.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;