5:13 pm - Friday April 19, 4250

Responsabilitatea socială – temă de interes pentru Școala Gimnazială I. Teodoreanu din Iași

În perioada 3-10 martie 2019, un grup alcătuit din două cadre didactice și șase elevi ai Școlii Gimnaziale “Ionel Teodoreanu” Iași au participat la prima activitate de învățare din cadrul proiectului european CULTIVATING SOCIAL RESPONSIBILITY, finanțat din fondurile aferente Programului Erasmus+.
Activitățile s-au desfășurat în Slovacia, la Katolicka Spojena Skola din Nove Zamky, alături de parteneri din Polonia, Macedonia, Turcia și au vizat cercetarea și monitorizarea importanței responsabilității sociale, a proiectelor inițiate în fiecare școală parteneră și a modului în care acestea implică elevii, precum și modul în care aceste proiecte sunt gestionate și organizate de către parteneri.
Predarea responsablității sociale implică nu numai să ajuți copiii să devină mai conștienți de lumea din jurul lor, ci și să-i faci să se înțeleagă mai bine pe ei înșiși și pe cei din jurul lor. În acest fel școlile vor evolua și vor deveni un loc în care sprijinul reciproc și integrarea nu reprezintă o excepție, ci mai degrabă o regulă. Pentru aceasta este nevoie, în primul rând, să identificăm grupurile vulnerabile atât în comunitățile noastre, cât și în școlile noastre. Vom încerca apoi să îmbunătățim lucrurile și să facem schimbări în școală și în comunitatea în care trăim. La final ne dorim să obținem un set de bune practici în domeniul responsabilității sociale pe care să-l aplicăm în fiecare școală parteneră.
Filed in: Educație

Comments are closed.

;