PMP îi cere explicaţii lui Maricel Popa în legătură cu lipsa materialului antiderapant de pe drumurile judeţene

Consilierii judeţeni ai Partidului Mişcarea Populară (PMP) solicită preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi, social democratul Maricel Popa, să explice cum justifică lipsa materialului antiderapant de pe drumul judeţean care face legătura între comuna Dobrovăţ şi municipiul Iaşi, pe care în această dimineaţă a avut loc un accident rutier, soldat cu rănirea mai multor pasageri. „Contractul pentru deszăpezirea drumurilor judeţene a fost sistat în data de 7 martie. Însă, an de an, vremea ne-a produs surprize neplăcute, mai ales în zonele de pădure. În aceste condiţii şi mai ales după accidentul de azi solicit preşedintelui CJ să explice ieşenilor de ce nu s-a luat în calcul menţinerea unui număr minim de utilaje care să prevină astfel de accidente şi care să fie pregătit pentru situaţii excepţionale. Dacă se intervenea la timp, astăzi nu mai discutăm despre 22 de oameni care au ajuns la spital pentru că autorităţile nu au fost în stare să prevadă nişte condiţii meteorologice instabile”, a declarat liderul consilierilor judeţeni ai PMP, Alin Aivănoaei.

 Pentru preîntâmpinarea unor astfel de incidente, consilierii judeţeni ai PMP propun ca, pe viitor, Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor (DJADP) Iaşi să intervină pe drumurile judeţene, pentru a asigura condiţii optime de trafic şi siguranţă pentru participanţii la trafic, indiferent de perioada de timp şi de existenţa unui avertizări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie. Reamintim că în această dimineaţă, un microbuz cu 25 de persoane la bord s-a răsturnat din cauza poleiului pe drumul judeţean care face legătura între localitatea Dobrovăţ şi municipiul Iaşi, în urma ccidentului 22 de persoane fiind rănite şi una încarcerată. În urma acestui incident, autorităţile au declanţat codul roşu de intervenţie, la faţa locului fiind trimise mai multe echupaje de descarcerare, salvare şi pompieri. Din fericire, nu au fost înregistrate victime, toate persoanele rănite fiind în prezent în afara oricărui pericol.

Consiliul Judeţean dă vina pe meteorologi pentru producerea accidentului de la Dobrovăţ

În replică la acuzaţiile formulate de consilierii judeţeni ai PMP, referitoare la lipsa materialului antiderapant de pe drumul care face legătura între Dobrovăţ şi municipiul Iaşi, care a condus la producerea accidentului în urma căruia un microbuz cu 25 de persoane la bord s-a răsturnat în această dimineaţă din cauza poleiului, conducerea Consiliului Judeţean Iaşi afirmă, prin intermediul unui comunicat de presă, că de vină pentru lipsa înlăturării gheţii de pe carosabil este Administraţia Naţională de Meteorologie, care nu a avertizat din timp asupra riscului apariţiei poleiului. „Având în vedere evenimentul rutier petrecut în această dimineață pe DJ 247 Dobrovăț-Iași, unde un microbuz a derapat și s-a răsturnat, precum și afirmațiile apărute în spațiul public cu referire la obligațiile Consiliului Județean, respectiv ale Direcției Județene de Administrare a Drumurilor și Podurilor, facem precizarea că, în afara duratei de valabilitate a contractului subsecvent acordului cadru cu privire la deszăpezire, în cazul unor fenomene meteo excepționale se poate încheia un nou contract numai în condițiile emiterii de către instituțiile abilitate a unei avertizări speciale în acest sens. Menționăm că, din acest punct de vedere, județul Iași nu s-a aflat sub incidența niciunei avertizări care ar fi putut afecta circulația pe drumurile publice. Singurul cod emis de către Administrația Națională de Meteorologie a fost cel de vânt și vijelii, intrat în vigoare în această dimineață la ora 6.00”, se precizează în comunicatul semnat de Biroul de presă al Consiliului Judeţean Iaşi.

Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;