Concursul de Interpretare Pianistică Piano ArtIs

Ȋn zilele de 30 și 31 martie, în sala „Eduard Caudella” a Universității Naționale de Arte „George Enescu” se va desfășura cea de a IX–a ediție a Concursului de Interpretare Pianistică Piano ArtIs. Evenimentul este organizat de către Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean, Universitatea Națională de Arte, Primăria Municipiului Iași și Asociația „Porți Deschise Elevilor”.

Ca în fiecare an, evenimentul se bucură de prezența a numeroși candidați din țară dar și din Republica Moldova. Juriul ce va analiza prestația concurenților este alcătuit din nume marcante ale pianisticii și pedagogiei romȃnești. Președintele de onoare al juriului este doamna prof. univ. dr. Tatiana Pocinoc, decan al Facultății de Interpretare Muzicală din cadrul UNAGE. De asemenea evenimentul se bucură de prezența în comisia de jurizare a prof. univ. dr. Daniel Goiți (Academia de muzică „Gheorghe Dima” Cluj) și a doamnei profesor Francisca Lupu (Liceul de Muzică „Tudor Ciortea” Brașov).

Piano ArtIs  dorește menținerea standardelor înalte pe care școala pianistică romȃnească și le-a stabilit de-a lungul vremii și încurajează totodată tinerii spre aprofundarea tainelor interpretării muzicale.  De asemenea, atȃt pentru profesorii din țară cȃt și pentru elevi și părinți este un prilej de a descoperi noi tendințe în interpretarea pianistică sau pur și simplu de a-și verifica nivelul acumulat pȃnă la acest moment. Dincolo de toate, Piano ArtIs reprezintă o posibilitate de manifestare publică a calităților interpretative ale fiecărui tȃnăr, într-un cadru profesionist, dar totodată prietenos și încurajator.

Competiția din acest an se datorează muncii unui grup de profesori inimoși din catedra de pian a Colegiului de Artă. Este vorba despre prof. Ana Rusu, prof. drd. Alina Andronic Ursu, prof. Carmen Șoltuz, prof. dr. Ioana Enoiu Pȃnzariu, prof. Despina Constantinovici, prof. Corneliu Solovăstru, prof. Ilinca Sîrbu, prof. dr. Ana Maria Stoica, prof. Ecaterina Mîrț, prof. dr Roxana Ota și prof. Irina Florian (inspector educație muzicală în cadrul ISJ Iași).

La cea de-a IX-a ediție, Trofeul competiției este realizat de Departamentul de Design al Universităţii de Arte „George Enescu“, Iaşi iar grafica materialelor promoționale și a diplomelor este creată de doamna lector univ. dr. Elena Șoltuz și doamna drd. Daniela Sălăjan, pictor și restaurator.

Deschiderea oficială va avea loc sȃmbătă, 30 martie, ora 9.00 iar Gala Laureaților și Festivitatea de Premiere se vor desfășura duminică, 31 martie, ora 16.00. Competiția este deschisă publicului.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;