Elevii ieșeni participă la stagii de pregătire practică în Portugalia

În perioada 3-25 martie, 2019, elevii Colegiului Agricol și de Industrie Alimentară “Vasile Adamachi” Iasi, de la specializarea Industrie Alimentară, au participat la un stagiu de pregatire practică în unități economice de industrie alimentară în localitatea Barcelos, Portugalia, în cadrul proiectului de formare profesională Erasmus+KA1-VET, finanţat de Uniunea Europeană – “Dezvoltarea Competențelor Vocaționale în Agricultura Modernă și Industria Alimentară”

Proiectul se derulează pe o durata de 18 luni, în perioada: 2018-2020, obiectivul fundamental vizând dezvoltarea abilităţilor profesionale și de viaţă ale elevilor, de la cele lingvistice, sociale, la cele care ţin de dobândirea unui stil de viaţă sănătos. Pe o perioadă de 3 săptămâni, 16 elevi de la  Colegiul Agricol şi de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” din Iași – specializarea – Tehnician industrie alimentară în parteneriat cu  “Associacao Intercultural Amigos da Mobilidade” din orașul Barcelos – Portugalia – si-au dezvoltat competențele profesionale în cadrul unui stagiu de pregătire practică. Elevii însoțiți de 2 profesori și-au îmbunătățit abilitățile profesionale specifice ramurii panificației și cofetăriei. De asemenea, ei au participat la evenimente sociale diverse, iar interacţiunile internaţionale, deschiderea faţă de cultură şi faţă de limba de desfășurare a proiectului – engleza – au avut un impact major asupra dezvoltării personale, dar şi asupra viitoarei lor orientări şcolare şi  profesionale.

Partenerii au evaluat modul de desfăşurare al proiectului şi au analizat impactul activităţilor derulate asupra elevilor şi profesorilor implicaţi în proiect, asupra pregătirii profesionale, evidenţiind dezvoltarea unor atitudini şi abilităţi precum toleranţa, gândirea critică, comunicarea interculturală, spiritul comunitar.

Considerăm o reală reușită implicarea în acest proiect care aduce beneficii atât elevilor, profesorilor, dar și comunității locale din care instituția noastră face parte.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;