Pensionarii ieşeni, aşteptaţi la tonetele CTP pentru a-şi viza abonamentele pe anul 2019

Pensionarii care deţin legitimaţii de călătorie gratuite, acordate conform HCL nr. 129 / 2017, completată şi modificată prin HCL nr. 405/2019, sunt aşteptaţi în perioada 1 aprilie – 30 mai 2019 la punctele de vânzare ale Companiei de Transport Public (CTP) Iaşi cărora le sunt arondaţi, pentru aplicarea vizei pe anul 2019, anunţă prin intermediul unui comunicat, reprezentanţii companiei. Pentru buna desfăşurare a procesului de vizare, CTP aduce la cunoştinţa beneficiarilor următoarele:

  1. Borderourile de la centrele de vizare ale CTP Iaşi conţin persoanele cărora le-au fost eliberate legitimaţii de călătorie noi (verzi, cu sigla Centenarului) pe parcursul anului 2018. Dacă o persoană care îndeplineşte condiţiile legale nu se regăseşte pe borderou, se va adresa biroului Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS) din Şos. Naţională nr. 43, pentru a se verifica motivul omisiunii.
  2. Pentru aplicarea vizei, angajaţii de la centrele de vizare ale CTP Iaşi vor verifica actul de identitate şi cel mai recent cupon de pensie. Beneficiarii trebuie să aibă domiciliul stabil şi să ridice pensia în municipiul Iaşi (dacă una dintre aceste condiţii nu este îndeplinită, legitimaţia va fi reţinută de angajatul de la centrul de vizare şi returnată către DAS cu menţiunea respectivă).
  3. Persoanelor sub 65 de ani le vor fi vizate legitimaţiile dacă valoarea pensiei este de cel mult 1.550 de lei (în cazul în care pensia depăşeşte această valoare, legitimaţia va fi reţinută de angajatul de la centrul de vizare şi returnată către DAS cu menţiunea respectivă).
  4. Din anul 2018, pentru persoanele fără venituri care au vârsta mai mare decât cea legală de pensionare au fost acordate legitimaţii de călătorie gratuite, în cazul acestora verificându-se la vizare ca domiciliul stabil să fie în municipiul Iaşi
Filed in: Administrație, Informațía zilei

Comments are closed.

;