Candidatura Gregorianei Tudoran a fost admisă

Candidatura independentă la alegerile europarlamentare, din 26 mai 2019, a membrului Asociației ”Împreună pentru A8”, Gregoriana Tudoran, care militează pentru construirea de autostrăzi în Moldova, a fost admisă de către Biroul Electoral Central, pe 4 aprilie 2019.
Această decizie vine în urma depunerii de către candidatul propus de societatea civilă din Iași a unui număr de peste 115.000 de semnături ale susținătorilor Gregorianei Tudoran, în data de 28 martie 2019. Pentru colectarea tuturor semnăturilor, într-un termen extrem de scurt – 36 de zile, s-a mobilizat un număr impresionant de voluntari, în special din Diaspora. “Le suntem recunoscători cetățenilor români din afara granițelor pentru modul în care au înțeles să se implice într-o acțiune civică atât de importantă pentru societatea noastră. Acțiunea inedită a societății civile, de susținere a unui candidat pentru câștigarea unei funcții de demnitar, este o premieră pentru România și a venit din necesitatea de a ne asigura că țara noastră trimite în Parlamentul European și un deputat care poate reprezenta în mod demn și onest interesele cetățenilor. Motivul pentru care asociația nostră civică a hotărât să facă acest pas decisiv este lipsa totală de încredere în actorii politici din România, care au contribuit zeci de ani la degradarea continuă a situației economice și sociale a Moldovei, lipsa infrastructurii rutiere fiind principala cauză a stării în care se află această regiune”. se arată într-un comunicat de presă al Asociației ”Împreună pentru A8”.
Gregoriana Tudoran, candidat independent: ”Mulțumesc din suflet încă o dată tuturor susținătorilor și celor care ne-au ajutat să depășim și aceasta etapă dificilă. Ne așteaptă o bătălie grea; nu am nicio îndoială, însă, că putem învinge. O mențiune specială pentru nemaipomenita mobilizare și susținere din partea Asociației Împreună pentru A8.”
Cătălin Urtoi, vicepreședinte al Asociației ”Împreună pentru A8”: ”Pentru prima dată în istoria alegerilor din această țară, am arătat că o asociație civică din Iași, din regiunea Moldovei, care luptă pentru proiectele de dezvoltare ale unei regiuni, fără susținere politică, poate învinge sistemul! Am reușit să intrăm oficial în campania electorală pentru europarlamentare cu un candidat INDEPENDENT – doamna Gregoriana Tudoran. Aveți încredere în noi și haideți să arătam acestui sistem corupt din România că-l putem învinge! Toate acțiunile noastre de până acum au însemnat doar victorii.”
Gregoriana Tudoran are vârsta de 42 de ani, este născută în Iași și își desfășoară activitatea profesională la Bruxelles, de peste 10 ani. A absolvit Colegiul Național ”Costache Negruzzi”, din Iași, este doctor în economie, antreprenor și desfășoară și activitate de lobby și de consultant financiar și afaceri europene. “Candidatul independent susținut de societatea civilă cunoaște la perfecție limbile engleză și franceză, iar ceea ce o recomandă cel mai mult pentru funcția de deputat european este faptul că lucrează în legătură directă cu instituțiile europene”, se mai arată în comunicatul menționat.

Filed in: Informațía zilei, Politic

Comments are closed.

;