Elevii Colegiului Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi“ din Iași au continuat stagiile de pregătire practică derulate prin intermediul proiectului de formare profesională Erasmus+, KA1 – VET, finanțat de Uniunea Europeană – „Dezvoltarea Competențelor Vocaționale în Agricultura Modernă și Industria Alimentară“ prin deplasarea in perioada 18 martie – 05 aprilie 2019 în localitatea Paphos din Cipru. Grupul a inclus 15 elevi de la profilul Servicii, specializarea Organizator Banqueting și doi profesori însoțitori. Organizația de primire a fost un hotel de 5 stele în care elevii au desfășurat activități timp de trei săptămâni, valorificându-și competențele profesionale dobândite la orele de pregătire de specialitate și completându-le cu alte abilități sub supravegherea tutorilor de practică desemnați. Elevii au fost implicați în activitățile de servire din restaurant, în cele de pregătire a meniurilor în bucătărie și în cele de pregătire a spațiilor de servire. Au interacționat cu angajații, s-au adaptat cerințelor organizației, au comunicat eficient utilizând limba engleză, au învățat despre cultura și civilizația țării gazdă, Cipru prin excursiile organizate. Elevii au fost apreciați de către organizatori pentru implicarea, responsabilitatea, punctualitatea, adaptabilitatea, profesionalismul lor. Obiectivele proiectului vizând dezvoltarea abilităților profesionale, lingvistice, sociale au fost atinse, elevii acumulând o experiență unică, valoroasă pentru orientarea lor viitoare.
Stagii de pregătire practică pentru elevii Colegiului Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi“
Filed in: Educație