5:13 pm - Thursday April 20, 9871

UPA din Iași, prezentă la recepția oferită de Ambasada SUA pentru participanții la programele organizate de Guvernul SUA

Lect. univ. dr. Georgeta Condur, Prorector comunicare, programe comunitare și cooperare academică al Universității ”Petre Andrei” din Iași, a fost prezentă la recepția oferită de Ambasada Statelor Unite ale Americii la București în cinstea participanților la programele de schimburi profesionale, culturale și educaționale organizate de Guvernul SUA. Aceasta a avut loc joi, 11 aprilie, la la Vila Dante, reședința Excelenței Sale Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București.

La recepție au fost prezenți români care activează în domenii foarte variate, precum sistemul de educație, mass-media, armată sau organizații non-guvernamentale, dar care au în comun faptul că au participat într-unul dintre programele de schimb organizate de Guvernul Statelor Unite, fie că e vorba de International Visitor Leadership Program (programul de schimburi profesionale al Departamentului de Stat pentru liderii curenți și emergenți), fie de programul Fulbright (pentru schimburi educaționale).

În alocuțiunea sa, Excelența Sa Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București,  a mulțumit oaspeților pentru prezență și a precizat că Statele Unite au mare încredere că aceștia vor contribui la dezvoltarea și schimbarea în bine a României. Doamna Merry Miller, consilier pentru presă și cultură în cadrul Ambasadei, a invitat participanții să prezinte idei noi și propuneri prin care experiența acumulată în cadrul programelor să poată fi fructificată în continuare și diseminată, iar alumnii programelor de schimb să coopereze între ei pentru diferite proiecte și activități din zona lor de interes profesional.

”M-a bucurat invitația primită de la Excelența Sa, Hans Klemm, Ambasadorul Statelor Unite la București, de a participa la acest eveniment, ce a constituit și o ocazie excelentă de a-i cunoaște sau reîntâlni pe alți români care au participat, ca și mine, la unul dintre programele de schimburi susținute de Guvernul american. Eu am efectuat în toamna anului trecut o vizită profesională în SUA pe tema «Identifying and Combating Disinformation», în cadrul International Visitor Leadership Program, și pot să vă spun că a fost o experiență extraordinară din toate punctele de vedere. Dar, dincolo de asta, apreciez în general preocuparea evidentă a Statelor Unite, partener strategic al României, pentru securitatea și bunăstarea țării noastre, ca și deschiderea culturală și academică de care dă dovadă în mod constant Ambasada SUA și care nu se limitează la Capitală, ci acoperă și celelalte zone și orașe ale țării, precum Iașul. Ca exemplu recent, nu mai departe de sfârșitul lunii trecute, studenți ai universității noastre au avut ocazia să participe, la American Corner din Iași, tot la invitația Ambasadei SUA, la webinarul «Digital Forensics for Journalists and Students». Într-o lume în care trebuie să facem față unor noi provocări, unele dintre ele hibride, mai greu de identificat și contracarat, putem spune că educația solidă, informarea corectă, respectarea fermă și onestă a angajamentelor asumate și cooperarea, atât cu aliații noștri, cât și între noi, sunt «arme» indispensabile și eficace, iar recepția organizată de Ambasada SUA a fost un mod plăcut de a facilita această cooperare”, a declarat Lect. univ. dr. Georgeta Condur.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;