Schimb de experiență în Antalya cu elevi ai Colegiului Național de Artă ,,Octav Băncilă” în cadrul proiectului Erasmus+

În perioada 8-12 aprilie 2019 , în  cadrul programului Erasmus+ s-a desfășurat una dintre etapele proiectului  KA2, ,,My City, My Home, My Responsibility”.   Mobilitatea de proiect  s-a desfășurat în Turcia,  Antalya, fiind organizată de Școala  Atatürk Ortaokulu . De la  Colegiul Național de Artă ,,Octav Băncilă” au participat cinci elevi, de nivel liceal : Ailenei Ștefan, Bordeianu Teodora, Gârlea Eva, Halapciuc Bianca, Ifrim Sebastian  însoțiți de două  cadre didactice:  Cristina Țurcaș Neughebauer și Mirela Miron.

Programul activităților a cuprins prezentarea ,de către fiecare școală  implicată în proiect, a unei piese de teatru  și a unui film, cu tema ,,The story of my house” . De asemenea a fost organizat un  workshop  cu tema ” Arts and tradition”, o vizită culturală în Kaleiçi, zona istorică a Antalyei, precum și o activitate de documentare în orașele Side și Belek  și s-au stabilit detalii privind  ultima reuniune transnațională de proiect, ce va avea loc în România, în luna iunie  2019.

Această mobilitate a fost o oportunitate , atât pentru pentru elevi  cât  și pentru profesori, de a cunoaște mai bine aspecte  relevante  referitoare la  educația, cultura și civilizația partenerilor turci.

Proiectul  KA2, ,,My City, My Home, My Responsibility”, se derulează  în perioada 1 septembrie 2017- 31 august 2019   și este  coordonat de Colegiul Național de Artă ,,Octav Băncilă”, Iași, , în colaborare cu școli partenere din Spania, Portugalia, Italia, Turcia și Grecia, având ca  obiective: utilizarea metodelor non-formale în învățarea istoriei locale, stimularea interesului  elevilor pentru cunoașterea  istoriei locale și a clădirilor de patrimoniu, interpretarea , în viziune artistică, a informațiilor istorice.

 

Filed in: Educație

Comments are closed.

;