5:13 pm - Tuesday April 19, 0416

Înveți din ce trăiești. Trăiești din ce înveți – Săptămâna „Școala Altfel” la Școala Gimnazială „Alexandru cel Bun”

Ziua de 16 apriliea doua zi a săptămânii „Școala Altfel”, a reprezentat continuarea aventurii prin lumea cunoașterii, a experimentării, a descoperirii și a distracției pentru elevii Școlii Gimnaziale „Alexandru cel Bun”. Cu aceeași voie bună, aceștia, însoțiți de părinți și coordonați de către cadrele didactice și-au continuat seria de activități fascinante, care fac din această săptămână o perioadă îndrăgită de toți.

Și astăzi, unii elevi ai claselor pregătitoare și I, au fost familiarizați cu arta teatrală, prin vizionarea spectacolelor „Povestea iepurașului de Paște” și „După faptă și răsplată”.

Pentru că această săptămână se dorește a fi o săptămână ce formează și deprinderi sănătoase, s-au derulat și activități ce promovează acest lucru.  Astfel, elevii claselor I și a III-a au avut parte de informații noi, de la Studenții Mediciniști ai UMF Iași, în cadrul Proiectului „Traista cu sănătate”,coordonat de către Prof. Univ. Dr. Veronica Mocanu, în parteneriat cu ISJ Iași. Tot elevii clasei a III-a au luat parte la o lecție de nutriție, „Să mâncăm și să trăim sănătos”, prezentată de antrenorul Valentin Plăcintă, în cadrul căreia au învățat principiile unei vieți sănătoase. I-au urmat îndeaproape colegii lor de la clasele a II-a, cu două activități de prim ajutor, „Curs de prim ajutor” și ”Educație pentru sănătate”derulate în parteneriat cu Serviciul Voluntar de AmbulanțăLa „Atelierul de gătit” de la M&G Food Studio, elevii clasei a V-a au descoperit secretele unei alimentații sănătoase. Seria activităților pe tema educației pentru sănătate s-a încheiat cu activitatea „Minte sănătoasă în corp sănătos”, în cadrul căreia elevii claselor primare au participat la lecții de dans sportiv, sub coordonarea instructorilor de dans de la Dance Energy.

Pe placul elevilor au fost și activitățile de prevenție, susținute de reprezentanți ai Poliției. Astfel, elevii claselor primare și gimnaziale au participat la activitatea „Liniște și circulație regulamentară în cartier”, derulată în parteneriat cu Poliția Locală și Poliția călare, în cadrul căreia au aflat care este rolul acesteia în păstrarea liniștii publice. Au avut ocazia de a admira caii folosiți în cadrul serviciului Poliția călare, cai care sunt folosiți și la Teatrul Național, în spectacole. Elevii claselor a VII-a au desfășurat activitatea „Primul ajutor merge la școală”, în parteneriat cu Poliția de Frontieră, iar elevii claselor a VIII-a, au aflat că „Primul ajutor este o reacție decisivă în salvarea unei vieți”. Au avut parte de prezentări practice, explicații și demonstrații din partea personalului Poliției de Frontieră Iași.

Deoarece copiii iubesc și plimbările, vizitele și excursiile, elevii claselor gimnaziale au pornit „Pe urmele trecutului ”, într-o vizită la Complexul Muzeal Moldova – Palatul Culturii, în urma căreia au plecat cu informații legate de trecutul neamului nostru. O parte din  clasele a VIII-a au plecat mai departe, într-o activitate intitulată „România, te iubesc!”, o excursie tematică la Brașov ce constituie un bun prilej de cunoaștere a plaiurilor românești. Alții au rămas pe plaiuri ieșene, explorând „Obiective turistice din Dealul Copoului”.

Tot astăzi, o parte din cei mici, de la clasele primare s-au dovedit a fi „Prietenii naturii”, într-o activitate de educație ecologică în parteneriat cu LIDL. În cadrul acestei activități elevii au plantat diverse semințe de plante aromatice și legume, puse la dispoziție de către partener. Au învățat care sunt pașii de urmat în această acțiune și nu le rămâne de făcut decât să aștepte roadele muncii lor.

Elevii clasei pregătitoare ne-au adus aminte că suntem într-o perioadă din an în care este bine să întindem o mână aproapelui nostru. Au derulat astfel o activitate în parteneriat cu Colegiul tehnic „Ion Holban”, intitulată „Oameni noi, prieteni noi”. Au cunoscut aici alți copii ai claselor primare, cărora le-au oferit cadouri cu prilejul Sărbătorilor de Paște ce se apropie, iar în încheiere au prezentat un scurt program artistic.

Chiar dacă nu derulează orele de curs obișnuite, elevii claselor a doua nu au abandonat cartea și au participat la o activitate interactivă cu titlul „Valori și virtuți”desfășurată la Biblioteca „Gh. Asachi”.

Ziua a fost pe placul elevilor, iar zâmbetele întipărite pe chipurile lor reprezintă marea mulțumire a cadrelor didactice, după încheierea activităților. Cu toții au pornit spre casă, cu gândul la aventura ce va continua mâine…

Filed in: Educație

Comments are closed.

;