5:13 pm - Monday April 19, 0934

Marș motorizat pe traseul Iași – Chișinău UNIȚI PENTRU AUTOSTRADA A8

Guvernul României se preface că nu mai există o porțiune a autostrăzii – Iași-Ungheni, esențială pentru parcursul european la Republicii Moldova, fiind incapabil să respecte Legea 291/2018, votată de Parlamentul României, Legea Autostrăzii Unirii – Ungheni-Iași-Târgu  Mureș.

Tronsonul Iași- Ungheni al Autostrăzii Unirii – A8 este esențial și din punct de vedere economic, pentru ca A8 își îndeplinește funcția total, fiind legătura între Vest și Est.

În aceste condiții, Asociația ”Împreună pentru A8”, alături de partenerul său Asociația ”Moldova Vrea autostradă” Chișinău, organizează un nou marș de protest motorizat, pe traseul Iași – Chișinău, în data de 20 aprilie 2019.

Marșul se va desfășura pe două coloane, una care va pleca din Iași, și una din Chișinău, acestea urmând a se întâlni la Vama Sculeni, iar ulterior se vor deplasa pe teritoriul României spre Ungheni (România).

Programul evenimentului:

  • Iași:
  • ora 11.00 – plecare din Piața Unirii spre vama Sculeni
  • ora00 – întânirea cu coloana din Republica Moldova și plecarea spre Ungheni (România)
  • Chișinău:
  • ora 9.30 – plecare din fața Catedralei Metropolitane
  • ora 12.00 – întânirea cu coloana din Iași și plecarea spre Ungheni (România).

Ora 13.00 – Ungheni, România: manifestanții vor ajunge la podul de cale ferată, acolo unde cetățeni din ambele țări vor cere Guvernului Român și Guvernului Moldovean UNIRE prin:

UNIRE ECONOMICĂ prin INFRASTRUCTURĂ MODERNĂ, care să elimine bariere importante între cele două tări.

Asociația “Împreună pentru A8” și partenerii săi din Republica Moldova –Asociația ”Moldova Vrea Autostradă” din Chișinău cer, de asemenea, construirea podului de la Ungheni, astfel încât A8 să poată trece spre Republica Moldova.

Vă așteptăm la marș la Iași sau Chișinău, în 20 aprilie, cu mașini, motociclete, camioane, pentru ca împreună să atragem atenția asupra faptului că cetățenii nu se lasă despărțiți de granite și înșelați de promisiuni deșarte, ci luptă uniți pentru viitorul lor.

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;