3:22 pm - Tuesday July 16, 2019

Grădinița P.P. 16 dezvoltă valorile spiritualității în luna aprilie

Tema lunii aprilie – SPIRITUALITATE – este cea mai complexă și mai ”încăpătoare” de prețioase valori umane: credință, iertare, iubire, speranță, blândețe, modestie, răbdare, modestie, adevăr, liniște și pace.

În luna renașterii naturii, a învierii divinității, când Sfânta Sărbătoare Pascală este așteptată și celebrată cu credință și pioșenie profundă de către toți creștinii, am încercat și noi, în grădiniță, să valorizăm zilele premergătoare marii sărbători, prin transmiterea unor cunoștințe despre spiritualitate și morală, prin generarea unor situații de trăire intensă sau de exemple de modele frumoase de persoane, care să dea naștere, în sufletul celor mici, unor sentimente de prețuire, dragoste și respect pentru aproapele lor.

În spiritul sărbătorii, cei mici, ajutați de părinți și de cadre didactice, au pictat icoane pe sticlă, au încondeiat ouă, au decorat ouă de polistiren, au confecționat colaje și aplicații (”Coșulețul cu ouă”, ”Răstignirea lui Hristos”,  ”Iepurașul de Paște ”).

Cele mai atractive activități au fost cele în care copiii au frământat aluat și au făcut colaci și pască cu brânză, pe care, după coacere, le-au și consumat, cu poftă.

Cea mai concretă forma de promovare a valorilor spirituale este implicarea în săvârșirea faptelor bune. Toți preșcolarii grădiniței și părinții lor au participat la colectarea de fonduri pentru copiii cu sindrom Down, în cadrul proiectului ”Iubesc să strâng lumea la piept!”, desfășurat în parteneriat cu Fundația ”Star of Hope”, ce va folosi banii în terapiile recuperatorii cu acești copii speciali.

Ca niște veritabili antreprenori, copiii au confecționat obiecte din materiale reciclabile, ce vor fi valorificate la standul cu vânzare, organizat la Palas Mall, în cadrul proiectului județean ”Creează Eco, dăruiește din suflet!”, inițiat de unitatea noastră. Fondurile rezultate vor fi donate Asociației ”Salvați Copiii”, pentru derularea proiectelor de protecţie şi asistenţă socială, în beneficiul copiilor dezavantajați.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;