Din nou despre incluziune!

Campania ”CUNOAȘTE, APRECIAZĂ SI SUSȚINE!”  a continuat cu vizita consilierului județean – prof. Liliana Romaniuc. Și această vizită se încadrează efortului Fundației ADV România de a promova Centru Național de Economie Socială în rândul personalităților momentului – autorități publice de la toate nivelele, oameni de afaceri și mass media.

Doamna Romaniuc a fost interesată de acest model de economie socială, considerând unitatea protejata autorizată Util Deco, susținută și dezvoltată de ADV România în cadrul Centrului Național de Economie Socială, o resursă importantă pentru comunitate. În urma vizitei, doamna Romaniuc a afirmat: “Echipa ADV este un exemplu de implicare in viața oamenilor și a comunității și întrebările pe care mi le pun sunt: de ce doar ei, de ce nu și noi, de ce nu și eu? În fapt pot răspunde doar în dreptul meu și pot spune ce am decis: să-i promovez și să spun tuturor celor pe care îi cunosc să meargă să vadă ce fac acești oameni și apoi să fie parte a ceea ce ei fac prin comenzile pe care le vor face, să solicit autorităților locale să se implice în susținerea acestor organizații care, cu decență și profesionalism, iau povara asistenței sociale pentru cei din grupuri vulnerabile de pe umerii comunității și îi învață, îi pregătesc și le oferă un loc de muncă, să devin unul dintre clienții ADV pentru serviciile și produsele pe care ei le oferă! Cred ca aceasta este o formă de implicare și susținere care va conduce la dezvoltarea economiei sociale în țara noastră, la întărirea și responsabilizarea societății civile. Va mulțumesc dragi ADV-iști!”

La Util Deco persoane cu dizabilități angajate în muncă, lucrează în atelierele de producție – croitorie, legătorie, IT, artă meșteșugărească și pictură, iar produsele și serviciile realizate pot fi vizualizate și achiziționate pe pagina www.utildeco.ro.

”Orice lider de opinie care cunoaște și apreciază modelul Util Deco va transmite ceea ce facem noi aici și consider acesta un sistem de lobby eficient, tocmai de aceea ma bucur de câte ori în acestă campanie avem un nou vizitator, și îi mulțumesc pentru timpul investit” – a declarat dna Angela Achiței, președintele ADV România.

Campania va continua să promoveze Centru Național de Economie Socială prin atragerea atenției asupra importanței acestui domeniu pentru o comunitate care nu plasează persoana cu dizabilitate doar ca „abonat” al serviciilor de asistență socială, ci și ca persoană independentă care poate crea, produce, trăi normal.

Centru național de economie socială a fost inaugurat in 14 septembrie 2012, in satul Uricani, comuna Miroslava, județul Iași în cadrul proiectului „Alianța pentru dezvoltarea economiei sociale”, implementat de ADV România,  prin cofinanțarea Fondului Social European, prin POSDRU.

Filed in: ONG-uri

Comments are closed.

;