5:13 pm - Tuesday April 20, 0888

Olimpiada de limba rusă și limba croată maternă se desfășoară la Iași

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi organizează, în parteneriat cu Uniunea Croaților din România (UCR), Comunitatea Rușilor Lipoveni din România (CLRR), Primăria Municipiului Iași și Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași, la Colegiul Național Mihai Eminescu din Iași, etapa națională a celei de-a XXV-a ediţii a Olimpiadei de Limbă Rusă Maternă și a celei d e-a XXVII-a ediţii a Olimpiadei de Limbă Croată Maternă, în perioada 2-5 mai 2019.

Competiția este inclusă în calendarul olimpiadelor școlare elaborat de Ministerul Educației Naționale și a debutat cu vizitarea catedrei de slavistică Petru Caraman și a Sălii Pașilor Pierduți la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași.

La această ediție participă 57 de elevi care studiază limba rusă maternă in județele: Brăila, Constanța, Iași, Suceava și Tulcea, precum și 13 elevi care studiază limba croată maternă in județul Caraș Severin. Probele olimpiadei se vor desfășura la Colegiul Național Mihai Eminescu. Programul manifestarii combină aspectul competitional cu activități cultural-educative de vizitare a obiectivelor turistice din zona Copou și din centrul istoric al municipiului Iași, in incercarea de a oferi elevilor participanti o experienta de invatare completa, formala, precum si nonformala.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;