5:13 pm - Monday April 19, 9475

Ziua Europei la Liceul Teoretic ”Vasile Alecsandri” din Iași

Ziua Europei, sărbătoare a unității și a libertății, va fi celebrată pe 9 mai de elevii Liceului Teoretic ”Vasile Alecsandri” prin manifestări diverse, culturale și artistice, atât în școală, cât și în comunitatea ieșeană, în parteneriat cu I.S.J. Iași.

În școală se vor organiza dezbateri, expoziții tematice, mult așteptatul Târg Antreprenorial ”Construim orașul în curtea școlii” și concursuri. Tinerii își doresc să arate că Europa nu este doar ”un continent, ci un model identitar care reunește valorile primordiale pe care s-a construit lumea modernă de care ne bucurăm astăzi”, așa cum apreciază unul dintre elevii implicați în organizarea evenimentelor.

În contextul proiectelor europene și al participării la Programul ”Școli – ambasador pentru Parlamentul European”, elevii alecsandriști își propun să organizeze un flashmob la care să participe și alți membri ai comunității. Prin acest demers, alecsandriștii își propun să promoveze valorile și simbolurile Uniunii Europene, diversitatea culturală și lingvistică, libertatea, cetățenia europeană.

Vă invităm, dragi ieșeni, să ne fiți alături vineri, 10 mai 2019, la ora 11.00, pe pietonalul  din fața Primăriei Municipiului Iași. Alături de orchestra de suflători de la Colegiul de Artă ”Octav Băncilă” și Corul Underline a Colegiului Național, Corul AlecsIs și elevii alecsandriști vor intona imnul Europei. Dacă vremea va fi nefavorabilă, acțiunea se va desfășura în Palas Mall.

Organizatorii speră ca inițiativa elevilor de la Liceul Teoretic ”Vasile Alecsandri” să aibă un impact pozitiv la nivelul comunității locale și regionale.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;