Noi dimensiuni ale activității outdoor la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iași

În perioada 13-17 mai 2019, la Liceul Teoretic „Dimitrie Cantemir” Iași se vor organiza activități specifice apiculturii și herbologiei în cadrul Proiectului Erasmus+ “Creating outdoor learning locations”. La activități vor participa reprezentanți ai școlilor partenere din Germania, Austria, Portugalia, Italia, alături de profesori și elevi din liceul ieșean. Echipa de proiect a liceului este coordonată de prof. Diana Prodan, responsabilul comisiei pentru programe europene.

Proiectul “Creating outdoor learning locations” își propune să promoveze noi inițiative ale învățământului european prin reflecția critică și sensibilizarea tinerilor în ceea ce privește resursele naturii, recunoașterea dimensiunilor și efectelor globale pe care le au acțiunile locale, punerea în practică a unor măsuri eficiente pentru conservarea biodiversității, experimentarea valorii adăugate a conexiunilor internaționale, precum și abordarea holistică a învățării limbilor străine și a aplicării instrumentelor IT.

De asemenea, proiectul oferă oportunități de învățare de înaltă calitate pentru diverse nivele școlare și educaționale, precum și posibilități de cooperare interșcolară multianuală, având ca tematică semnificația diversității biologice, importanța naturii pentru omenire, influența oamenilor asupra naturii, precum și investigarea biodiversității prin metode științifice.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;