Elevii ieșeni, sportivi de elită

În perioada 10-12. 05. 2019, Iașul a găzduit Etapa Națională a Olimpiadei Naționale a Sportului Școlar la ȘAH – licee, fete și băieți.

Această competiție a reunit la start câștigătorii etapelor județene din toată țara. Competiția s-a desfășurat în sediul Cubului Sportiv Politehnica Iași, un loc unde șahul este la el acasă. Rundele au fost foarte dificile, având în vedere faptul că la această olimpiadă au participat elevi cu rezultate deosebite atât la nivel național, cât și internațional. Acestea au fost arbitrate și supervizate de o echipă de profesioniști și pasionați, aflați sub coordonarea directorului de concurs, prof. Vlad Ungureanu.

După cele șapte runde viu disputate, elevul Stoleriu George, de la Colegiul National din Iasi, a reușit să obțină locul I și titlul de campion național la ȘAH – licee.

Sfarsitul de săptămână 10-12 mai 2019 a fost unul plin în privința concursurilor sportive școlare, iar rezultatele remarcabile ale sportivilor care au reprezentat județul Iași la competițiile naționale, aflate sub egida Olimpiadei Gimnaziilor – Gimnaziada, nu au întârziat să apară. Astfel, la bazele sportive ale Comitetului Olimpic și Sportiv Român de la Izvorani, locul în care se desfășoară la cel mai înalt nivel toate etapele naționale ale Gimnaziadei, echipa de Handbal, băieți – gimnaziu de la Liceul cu Program Sportiv Iași, coordonată de domnul profesor Constantin Schender a obținut locul I și titlul de Campioană Națională, iar echipa de Oină – băieți de la Școala Gimnazială Deleni a obținut locul 5.
Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;