5:13 pm - Friday April 18, 7169

Kre@tivIS – un proiect pentru toate vârstele

Pe 25 mai, la Teatrul Luceafărul din Iași va avea loc a doua ediție a Festivalului Alternativ de Creativitate – Kre@tivIS, o manifestare cu un concept inedit.

Evenimentul este dedicat copiilor, tinerilor şi adulţilor care încă nu au cunoscut succesul, care îşi doresc să se exprime şi încă nu au avut această şansă. Structurat pe mai multe secțiuni – muzică, dans, arte plastice, teatru, scriere creativă, amenajare urbană, design vestimentar, gastronomie, film/fotografie, Festivalul Kre@tivIS încurajează spectacolul, relaţiile de prietenie, respect şi empatie între participanţi, încurajează învăţarea şi îmbogăţirea experienţei artistice.

„Fiecare dintre noi are pasiuni pe care le valorifică în timpul liber. Citim – ne imaginăm o lume. Dansăm – creăm pași noi și forțăm limitele trupului. Cântăm – descoperim noi valențe muzicale. Pictăm – transpunem gânduri și visuri. Fotografiem sau filmăm – imortalizăm clipe. Reamenajăm spații – valorificăm mediul înconjurător. Această manifestare a apărut din dorința de a încuraja creativitatea artistului care se ascunde în fiecare dintre noi. Putem oferi ceea ce creăm publicului ieșean, un public iubitor de oameni, iubitor de nou, iubitor de frumos”, a spus Raluca Zaharia, dirijorul Corului „Juniorii Operei” din cadrul Operei Naționale Române, fondatorul Asociației ZART și unul dintre inițiatorii Kre@tivIS, alături de Geanina Enache, fondatorul Atelierelor Joy Hill (de dezvoltare a inteligenței și creativității copiilor), și jurnalistul Maura Anghel, coordonatorul Clubului de Jurnalism și Public Speaking pentru Copii și Tineri Iași.

Pentru a ieși din anonimat, pentru a crește trebuie să oferi. Creativitatea apare din dorința de a găsi soluții noi de exprimare verbală, corporală, timbrală. „Festivalul Alternativ de Creativitate – Kre@tivIS este un prilej bun pentru a reuni persoane de toate vârstele într-un ambient prietenos și deosebit la scena ieșeană. Muzica, dansul, teatrul, artele plastice, designul vestimentar, filmul și fotografia, scrierea creativă, designul și arhitectură urbană, gastronomia sunt secțiunile festivalului Kre@tivIS. Din punctul meu de vedere, ieșenii sunt într-o frumoasă și continuă dezvoltare în domeniile creative și cred foarte tare că acest festival poate scoate din confortul anonimatului foarte multe persoane talentate”, a spus și Geanina Enache.

La festival s-au înscris peste 60 de participanți atât din Iași, cât și din alte localități ale Moldovei. Cei mai talentați vor fi răsplătiți cu premii speciale. Câștigătorii secțiunilor de Muzică, Dans, Teatru și Design Vestimentar vor fi invitați la Gala Kre@tivIS, iar cei mai talentați artiști înscriși la Secțiunile Arte Vizuale, Fotografie, Robotică, Amenajare Urbană și Gastronomie vor fi invitați la o expoziție care va fi vernisată în foaierul Teatrului Luceafărul. Cele mai reușite povești înscrise în festival vor fi publicate în revista Glare.

„Ne dorim să susţinem artiştii ieşeni să îşi exprime talentele, să se facă auziţi  şi cunoscuţi. Vrem să le oferim o scenă tuturor celor dornici să vorbească despre pasiunile lor”, a completat jurnalistul Maura Anghel.

Kre@tivIS este o inițiativă a revistei Glare, Asociației ZART și Joy Hill.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;