ERASMUS+ KA2 „Reading withouth Borders” – Experimentând cultura turcă

În perioada  6–11 mai 2019, 3 profesori și 2 elevi ai Școlii Gimnaziale Deleni au participat la a patra întâlnire transnațională din cadrul proiectului ERASMUS+ KA2 „Reading withouth borders”, desfășurată in Ankara, Turcia.

Activitatea, ce reprezintă ultima mobilitate a proiectului, a avut un impact deosebit, reunind 45 de participanți din 8 țări europene: Bulgaria, Turcia, Grecia, Italia, România, Irlanda, Portugalia și Letonia.

Elevii și cadrele didactice participante s-au bucurat de ospitalitatea și profesionalismul gazdelor de la Școala Eryaman Șehit Abdulkadir Yuzbașioglu din Ankara. In cadrul Maratonului de poezie, atât elevii cât și profesorii au recitat câte o poezie aparținând poetului lor național. Participanții au vizitat școala și au putut învăța o noua tehnica de desen-marbling( desen pe apă) precum și câteva cântece si dansuri tradiționale din Turcia.

Programul foarte variat a cuprins nu doar vizitele la scoală și interacțiunea elevilor prin intermediul workshop-urilor deosebit de active, cât mai ales experiențe de cunoaștere a culturii și civilizației turcești.

Au fost vizitate zonele cu cea mai mare importanță istorică precum: Muzeul Civilizației Anatole, Mausoleul lui Ataturk si Muzeul Goreme din Capadocia.

Participanții s-au bucurat de plimbări în cele mai atractive zone turistice, Lacul Gosku si Lacul Sărat, fiind doar câteva dintre ele. În pădurea din localitatea Kızılcahamam au avut loc activități sportive și un picnic ce au avut ca scop eliminarea barierelor de comunicare.

Proiectul Erasmus + READING WITHOUT BORDERS, cofinanțat de către Uniunea Europeană, se desfășoară în perioada 1 Septembrie 2017-31 August 2019 iar prin activitățile realizate si-a indeplinit misiunea de a construi în fiecare școală o comunitate activă de lectură, care face citirea sociabilă și distractivă.

Cu cât elevii citesc mai mult, cu atât înțeleg mai bine regulile vieții,  se  adaptează mai bine în societate și sunt mai bine pregătiți pentru viață.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;