5:14 pm - Thursday April 20, 1397

Festivitate de premiere a Concursului Național ,,Recunoștință Făuritorilor Marii Uniri”

Cu prilejul festivităților dedicate celebrării Zilei Naționale, Ministerul Educației Naționale a organizat Concursul ,,Recunoștință Făuritorilor Marii Uniri” cu tematică specifică, adresat preșcolarilor și elevilor din învățământul preuniversitar cu următoarele secțiuni: media, literatură, arte vizuale și muzică.

Săptămâna trecută, a avut loc festivitatea de premiere a câștigătorilor, la Colegiul „Sf. Sava” București. Elevii din județul Iași au obținut două distincții valoroase, la etapa națională a acestui concurs: pe Locul I, la secțiunea Literatură, s-a calificat eleva Scripcariu Delia, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Iași, cu lucrarea Printre noi trăiesc eroi, profesor coordonatorCășuneanu Adina, iar pe Locul al II-lea, la secțiunea Muzică, s-a calificat  Corul „Lia Ciocârlia”, de la Școala Gimnazială „Al. I. Cuza” Podu Iloaiei, cu piesa România mea, profesor coordonator Postelnicu Stepanida. Premiile au fost înmânate de către Ministrul Educației, dna profesor doctor Ecaterina Andronescu, și de către Florin Lixandru, Secretar de Stat.

,,Sunt foarte fericită că am obținut acest premiu. A fost o experiență minunată și emoționantă să fiu în prezența atâtor oficialități și să primim pe lângă diplomă și invitația de a cânta într-un eveniment viitor, de marcă, în București”, consideră Denisa, elevă la Școala Gimnazială ”Al. I. Cuza” Podu Iloaiei, Iași.

Doamna prof. Postelnicu Stepanida, dirijor al Corului „Lia Ciocârlia”, de la Școala Gimnazială ,,Al. I. Cuza”, Podu Iloaiei, arată că ,, premiul de la acest concurs constituie o confirmare a muncii asidue, constante, a performanțelor elevilor, o încununare cu succes a demersurilor de a promova muzica în rândul copiilor, ca limbaj universal al umanității.”

„Consider că am avut parte de o experiență cu totul deosebită. Oportunitatea de a participa la concursul dedicat Centenarului Marii Uniri, cu titlul Recunoștință Făuritorilor Marii Uniri, mi-a demonstrat din nou cât de important este să ne respectăm eroii și să nu ne uităm trecutul. Lucrarea mea, Printre noi trăiesc eroi, relevă o poveste adevărată despre spațiul meu natal, despre școală, elevi și dascăli. La București am întâlnit personalități marcante care ne-au propus implicarea în proiecte viitoare care să ne reunească, pentru a vibra din nou la unison” a mărturisit eleva Delia Scripcariu de la Colegiul Național „Mihai Eminescu”, Iași.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;