5:13 pm - Monday April 19, 6754

Zilele Școlii la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” din Iași

În perioada 21 – 24 mai 2019, Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu” din Iași desfășoară manifestări cultural-spirituale sub genericul „Zilele Școlii”.

Pentru a marca 120 de ani de la fondarea acestei instituții școlare sunt organizate activități de amploare cu invitați de marca, atât din spațiul ieșean cât și din țară și străinătate. Manifestările cuprind: concerte, expoziții și prezentări de carte, dialog între generaţii de dascăli, simpozion si  concursuri școlare.

Marti, 21 mai, va avea loc la Teatrul pentru Copii și Tineret „Luceafărul” , începând cu ora 1400  Concertul în limba franceză al artistului Pierre Donoré, cu participarea Corului „RESONARE” al Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu” Iași și a Corului „VASILIANA” al Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu”.

Miercuri, 22 mai,  la Colegiul Național „Garabet Ibrăileanu”  va avea loc întâlnirea între  generații de dascăli.

Joi, 23 mai, se vor desfășura activitățile:  G. Ibrăileanu, mentor spiritual expoziție și prezentare de carte la Colegiul Naţional „Garabet Ibrăileanu”, Simpozionul național cu participare internațională „Valențe europene în educație” – deschiderea simpozionului și susținerea lucrărilor în plen la Casa de Cultură a Municipiului Iași „Mihai Ursachi” și

Concursul „Valențe europene în educație” – secțiunea „Abilități oratorice și discursive” urmate de un moment religios închinat patronului spiritual al școlii la cimitirul “Eternitatea”.

Vineri, 24 mai, manifestările dedicate “Zilelor Școlii” se vor încheia cu spectacolul artistic „Deschide-mi-te suflet, prin şapte ochi de flaut…, premierea elevilor care s-au evidențiat la olimpiadele și concursurile școlare, precum și premierea elevilor din cadrul  Concursului „Valențe europene în educație” secțiunile „Abilități oratorice și discursive” și „Traducere (retroversiune) din /in limba engleza, franceza, italiana si spaniola”. În aceeași zi se va desfasura între orele 1200 – 1400 , la  Centrul de Învățare al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Simpozionul național cu participare internațională „Valențe europene în educație” susținerea lucrărilor pe secțiuni pentru cadre didactice și sesiunea de comunicări științifice ale elevilor.

 

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;