5:13 pm - Friday April 19, 0272

Proiecte de mediu – etapa județeană a Concursului național

Sâmbătă, 18 mai 2019, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a organizat etapa judeţeană a Concursului naţional de ,,Proiecte de mediu”, ediția a XXI-a, la Şcoala Gimnazială ,,Bogdan Petriceicu Haşdeu” Iaşi.

Concursul face parte din Programul Naţional “Educaţia de mediu în învăţământul preuniversitar”, având ca obiectiv conştientizarea elevilor cu privire la problemele de poluare a mediului și identificarea modalităților de protejare și conservare a biosferei. La ediția din acest an s-au înscris elevi care au identificat o problemă concretă și au dezvoltat un proiect de cercetare pe marginea acesteia. Astfel, la secțiunea gimnaziu au participat echipaje de la Palatul Copiilor Iași, Școala Gimnazială ,,Bogdan Petriceicu Hașdeu,, Iași, Liceul Varlaam Mitropolitul Iași, iar la secțiunea liceu – elevi de la Liceul Tehnologic Agricol ,,M. Kogălniceanu” Miroslava, Palat ul Copiilor Iași, Colegiul Național ,,Garabet Ibrăileanu” Iași.

Juriul a fost format din cadre didactice din învățământul preuniversitar și reprezentanți ai Agenției de Protecție a Mediului Iași, respectiv Asociația RoRec, cu o bogată experiență în evaluarea proiectelor de mediu.

Cele mai valoroase proiecte, care oferă soluţii interesante și viabile pentru protejarea mediului din comunitatea noastră, vor participa la etapa naţională a concursului, respectiv: Lavanda, aurul mov, Palatul Copiilor Iași, elevele Onofrei Bianca Maria și Lefter Nechita Iolanda, profesor coordonator Cristina Pohoață, clasându-se pe primul loc la secțiunea liceu, iar la gimnaziu, proiectul Analiza unor probe de sol în orașul Iași, Liceul ,,Varlaam Mitropolitul” Iași, eleviii Dă nilă Robert George, Buliga Ștefana, Năstase Varvara, coordonati de profesorii Gâlcă Mihai și Sevastru Arina.

Faza naţională a concursului se va desfăşura în luna iulie 2019, la tabăra Muncel, in județul Iaşi.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;