Proiect Erasmus + la Colegiul Adamachi

Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi” din Iași, beneficiar al proiectului Erasmus+ KA2 „Green Alliance”, a organizat in perioada 12-16 mai 2019 la Iasi, a doua mobilitate transnationala cu elevii din cadrul proiectului.

Obiectivul principal al proiectului este de a dezvolta la elevi competențe privind protejarea mediului înconjurător și conservarea acestuia pentru viitoarele generații. Printre activitățile organizate în această perioadă s-au numărat: ceremonia de deschidere și de sigilare a capsulei timpului, vizitarea Cetății Neamțului și împrejurimilor acesteia, a rezervației de zimbri „Dragoș Vodă”, vizitarea Castelului de la Ruginoasa și a Castelului de la Miclăușeni. De asemenea, fiecare elev din proiect a primit simbolic câte un puiet de stejar plantat în grădina proiectului din incinta colegiului.

Pe parcursul întâlnirii, elevii și profesorii participanți au beneficiat de sesiuni de formare privind calitatea aerului și bolile care apar din cauza poluării.

Profesori din cadrul colegiului au organizat pentru elevii  grupului țintă concursul „Flora și Fauna”, subliniind importanța protejării si conservării naturii pentru a face posibilă perpetuarea speciilor rare sau pe cale de dispariție.

Prin implementarea acestui proiect promovăm la nivelul comunității școlare o ”atitudine verde”,  o educație incluzivă și responsabilă care se va transmite și generațiilor viitoare.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;