Liceul Agricol „Mihail Kogălniceanu” din Miroslava, premiat în finala națională a competiției europene de antreprenoriat ”Company of the Year 2019”

Miercuri, 22 mai 2019, pe scena Ateneului Român în cadrul Galei JA Hall of Fame – INVESTEȘTE ÎN EDUCAȚIE!®Junior Achievement România a premiat start-up-urile câștigătoare din finala națională a competiției europene de antreprenoriat ”Company of the year 2019”. Competiția Compania Anului este inclusă în Calendarul competițiilor școlare internaționale, naționale și regionale 2019 (OMEN 3016/09.01.2019, anexa 5, poziția 128).

Organizatia a premiat elevii, studenţi şi profesorii participanţi în acest an şcolar în programele JA de educaţie economică, antreprenorială, financiară şi de orientare profesională, precum şi companiile care investesc în educaţie şi care contribuie la dezvoltarea unor noi generaţii de profesionişti şi antreprenori.

Programul “Compania” derulat de JA Romania le oferă elevilor o experienţă reală de antreprenoriat, prin care aceştia au oportunitatea de a transforma o idee într-o afacere pilot, împreună cu colegii.

Doar 20 de echipe formate din elevi şi 10 echipe formate din studenţi s-au calificat în marea finală, printre care şi Liceul Agricol „Mihail Kogălniceanu” din Miroslava. Liceul a fost reprezentat de elevii Molocia Mihai, Andra Andriucă şi Ganea Maria sub coordonarea profesorilor Zota Daniela şi Ana-Maria Andriucă.

La secţiunea AgriBusiness, echipa MIRACLE de la Liceul Agricol „Mihail Kogălniceanu” din Miroslava a câştigat premiul pentru Investiţia Anului în AgriBusiness în valoare de 1000 de dolari, premiu oferit de Fundaţia Româno-Americană. Pe parcursul anului şcolar echipa de elevi a participat la incubatorul educațional JA BizzFactory™, unde a avut ocazia să primească feedback de la antreprenori și investitori și să-și testeze ideia de afaceri cu clienți reali, făcând prima vânzare și verificând fezabilitatea produsului pe piața reală.

Echipa MIRACLE a identificat o resursă agricolă care creşte spontan în mediul rural şi au scos pe piaţă produsul Salată de sfeclă roşie cu hrean pe care îl realizează în laboratorul de industrie alimentară al şcolii. Alături de celelalte produse deja consacrate din Cămara Liceului (dulceaţa de ardei iute şi dulceaţa de morcov) îl valorifică la târgurile agricole.

În plus, pentru implicarea în activităţi de antreprenoriat de peste 10 ani, Liceul Tehnologic Agricol „MIHAIL KOGĂLNICEANU” din Miroslava a primit titlui de finalistă în cadrul competiției „Școala antreprenorială a anului 2019”, ce își propune recunoașterea, la nivel național și european, a celei mai bune școli în domeniul educației antreprenoriale.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;