5:13 pm - Wednesday April 19, 4395

Vizită de studiu franceză la Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași

Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași este partener asociat în cadrul unui proiect de mobilitate Erasmus+, acțiunea cheie 1, EUROMOBICADRES, al cărui obiectiv principal  este familiarizarea participanților cu sistemul de învățământ preuniversitar din România, dezvoltarea de parteneriate la nivelul școlilor și liceelor, dar și la nivel regional, prin implicarea inspectoratelor școlare și a autorităților locale.

În acest context,  în săptămâna 27-31 mai 2019, la Colegiul Național „Emil Racoviță” are loc vizita  de studiu a cinci directori și inspectori școlari din regiunea Bretagne, Franța.  Programul  întâlnirii bilaterale cuprinde activități derulate la Colegiul Național „Emil Racoviță” Iași, vizite de lucru la Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu”, Școala Gimnazială „Titu Maiorescu”, Institutul Francez și la Primăria Municipiului Iași. De asemenea, delegația franceză va participa la ateliere, prezentări sau mese rotunde la Inspectoratul Școlar Județean Iași, Școala Gimnazială „Petru Poni” Cucuteni, Școala Gimnazială Stornești-Sinești, la Casa Corpului Didactic, Școala Internațională Paradis și la Liceul cu Program Sportiv.

După două zile pline de întâlniri și evenimente diverse, directorii și inspectorii școlari din Franța s-au declarat impresionați de varietatea activităților la care au participat până acum, de buna pregătire a elevilor, dar și de atmosfera plăcută a Iașului, un oraș a cărui istorie au descoperit-o cu încântare într-un tur ghidat, organizat de lect. univ. dr. Mihai Bulai, prodecan al Facultății de Geografie și Geologie din cadrul Universității „Al. I. Cuza”.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;