Palas Iași, cea mai mare investiție privată din Moldova

Joi, 31 mai, în prezenţa a sute de invitaţi, Iulian Dascălu, preşedintele Iulius Group, a tăiat panglica inaugurală a ansamblului arhitectural multifuncţional Palas Iaşi, cea mai mare investiţie privată din nord-estul României.

„De astăzi, Palas devine un reper nu doar pentru Iaşi, ci pentru întreaga Românie. Palas este mai mult decât un mall, este un centru de afaceri de anvergură şi contextul ideal pentru un stil de viaţă european. Sper ca această mare investiţie să facă din Iaşi un oraş atractiv şi pentru alţi oameni de afaceri, care să vină şi să-şi dezvolte aici propriile proiecte. Suntem încrezători că ansamblul îi va atrage deopotrivă pe locuitorii din zona de nord-est a ţării, precum şi pe cei din afara graniţelor. Pe termen lung, ansamblul Palas reprezintă o investiţie care va contribui semnificativ la dezvoltarea durabilă a regiunii”, a declarat Iulian Dascălu.

Proiectul Palas a fost iniţiat în 2007, de către compania Iulius Group, în parteneriat cu Consiliul Local Municipal Iaşi. “Întreaga investiție s-a ridicat la 265 de milioane de euro și avem la deschidere un grad de ocupare de peste 97%. Până la finalul anului vom deschide și celelalte clădiri, care nu au fost încă finalizate”, a precizat Iulian Dascălu.

“Începând din acest moment, vizitatorii vor găsi în inima Iașului, pe o suprafață de 270.000 mp: shopping mall, shopping street care face legătura spre zona de business, unde este o suprafață închiriabilă de 20.000 mp, prima parcarea subterană din Iași și cea mai mare din România, cu o capacitate de 2.500 de locuri, Grădina Publică Palas, care reprezintă o investiție de 2,5 milioane de euro, în care se vor regăsi teatrul de vară, patinoarul, locuri de joacă, grădini suspendate, carusel, dar și o zonă rezidențială și hoteluri de 4 stele. Estimăm că în primul an de funcționare vom avea 9 milioane de vizitatori”, a declarat Oana Diaconescu, senior leasing manager Iulius Gruop.

La rândul său, Patrick Espasa, director general Auchan, a fost de părere că “Palas este mai mult decât un centru comercial, este un centru de viață al orașului, fiind o amenajare de un foarte mare nivel, care poate rivaliza cu cele mai mari proiecte europene. Sunt convins că Palas va deveni rapid centrul dominant al regiunii”. În ce privește prezenta Auchan la Iași, Espasa a spus că “marcăm astăzi cea de-a zecea deschidere Auchan din România. Anul trecut am servit peste 25 de milioane de clienți, în cele mai importante orașe din țară. Vrem ca până în 2015 să ajungem la 15 magazine și să confirmăm astfel încrederea de care ne bucurăm în România. Deschidem astăzi, pentru prima dată în România, Auchan City, noul nostru concept, un hypermarket de 5.000 mp”.

Investiție de 265 de milioane de euro

Palas este o investiție de 265 de milioane de euro, finanțată în principal de UniCredit Țiriac Bank, împreună cu Emporiki Bank și Banca Italo-Romena. Ansamblul multifuncțional crează 4.000 de locuri de muncă și modernizează centrul Iașului. Palas este un mix avangardist de office – componentă funcțională începând cu toamna anului 2010, shopping, hoteluri și entertainment, toate dispuse în jurul unei superbe grădini publice, amplasată în imediata vecinătate a Palatului Culturii. La Palas Mall s-au deschis magazine renumite, prezente în toate metropolele din lume, unele dintre ele în premieră în România: Branduri ca H&M, Massimo Dutti, Tommy Hilfiger, Zara, Swarovski, Camaieu, C&A, New Look, Douglas, Humanic, Loccitane, LC Waikiki, Oodji, Hervis Sports, Stefanel, Subway și multe altele, în total aproximativ 195 de magazine, în 60.500 mp, vor fi prezente în Palas Mall și pe Palas Shopping Street.

Pentru petrecerea timpului liber, la Palas se găsesc numeroase restaurante și cafenele, spații de joacă pentru copii, club de bowling și biliard. Impresionant este și food-court-ul, cel mai mare din regiune, cu o capacitate de 1.300 de locuri, iar hypermarket-ul Auchan își așteaptă clienții cu un format nou de magazin și cele mai mici prețuri din oraș.

Palas este un “proiect verde”, care respectă mediul înconjurător, fiind singura dezvoltare de retail care care ca ancoră o grădină publică, o adevărată oază de liniște și aer curat, cu o panormă splendidă asupra Palatului Culturii. Trei sferturi din an, grădina oferă un spectacol inegalabil de culori, datorită celor 50.000 de arbuști și peste 1.000 de copaci și nenumăratelor specii de flori.

De asemenea, o premieră pentru România este și parcarea subterană, cea mai mare din țară, cu o capacitate de peste 2.500 de locuri, dotată cu un sistem inteligent de ghidare, care îi ajută pe șoferi să găsească locurile libere și rezolvă una din marile probleme ale Iașului.

Inaugurare cu patru zile și nopți de spectacole

Pentru ca inaugurarea Palas să fie un eveniment complet, urmează patru zile pline de concerte, în care vor fi acordate peste 15.000 de premii, printre care și două excursii la Amsterdam. Vineri, 1 iunie, este ziua tinerilor, cu proiecții 3D pe Palatul Culturii și concursuri de dans, invitați speciali fiind prezentatorii Răzvan și Dani. Printre alții, vor cânta DJ Project&Adela și câștigătorul premiului Grammy – Roger Sanchez, iar băieții de la Bar Session vor jongla cu sticlele și băuturile.

Sâmbătă, 2 iunie, Iașul are șansa să doboare un record: înălțarea celor mai multe lampioane din lume. Responsabil cu voia bună va fi Cătălin Măruță, iar Andreea Bănică și Ștefan Bănică jr. vor susține concerte pe scena din fața Palatului Culturii.

Duminică, 3 iunie, ziua dedicată copiilor, la Palas Mall vor veni Alexia Urtoi și Ștefan Atârgovițoaie, premiați la Festivalul de la San Remo, vor avea loc spectacole de muzică și dans, iar Alex Velea urcă pe scenă seara.

Distracția va continua și luni, 4 iunie, cu spectacole de pian și vioară, demonstrații de dans, iar seara, pe scena din Palas Mall, va face show Connect-R.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;