Ziua Educatorului la ISJ Iași

Schimbarea în educație reprezintă o necesitate obiectivă, determinată de transformările care au loc în societate, la nivel cultural, politic, economic, comunitar, reflectate în plan pedagogic. Educația presupune schimbare, iar schimbarea nu poate exista fără educație.

Se spune că toți copiii se nasc cu aripi și doar profesorul îi învață să zboare, dar pentru toate acestea, profesorul trebuie să ofere, an după an, o parte din sufletul său.

De aceea, am dorit să îi cunoaștem pe cei care prin schimbare au încurajat zborul, să îi apreciem și să îi promovăm ca modele în comunitate. În perioada martie-aprilie 2019 ISJ Iași a organizat campania regională ”Profesor-agent al schimbării” iar în cadrul evenimentului din 5 iunie vor fi înmânate 12 trofee profesorilor laureați. Festivitatea va fi urmată de atelierul de formare ”Construirea echipelor de transformare în educație” organizat de reprezentanți ai ISJ Iași-beneficiari ai unui stagiu de formare prin granturile SEE în Norvegia.

 

Agenda evenimentului ”Profesori pe drumul schimbării”

Locul de desfășurare: ISJ Iași, sala de ședințe, corp A

Data: 5 iunie 2019

A.    Anunțarea rezultatelor campaniei ”Sunt agent al schimbării”

12.00-12.15: înregistrarea participanților

12.15-12.30: Cuvânt introductiv: Prof. Mihaela Mariana ȚURA – inspector şcolar general adjunct

12.30-13.15: Decernarea titlului onorific ”Profesor-agent al schimbării” și prezentarea exemplelor de bună practică a 12 profesori

13.15-13.30: coffee break

B.     Atelier de formare ”Construirea echipelor de transformare în educație”

13.30-14.45: Ateliere de lucru: Portretul, Yoyo, Lego, Rolul mesajelor motivaționale

  • 14.45- 15.00 Concluzii
  • Înmânarea diplomelor de participare la formare

Ziua Educatorului la ISJ Iași – evenimentul ”Profesori pe drumul schimbării” realizat în cadrul proiectului ”Citizenship, Human Rights, Inclusion and Leadership for Democratic Schools” (CHILD) 2018-EY-PMIP-R1-0006

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;