Proiect COSMUS la Colegiul Național de Artă ”Octav Băncilă”

În perioada 13-17 mai 2019, 6 elevi și 2 profesori ai Colegiului Național de Artă ”Octav Băncilă” din Iași au participat la o mobilitate în cadrul proiectului COSMUS, Community School Museums, desfășurată la Wroclaw, în Polonia.

Alături de elevii italieni, turci, polonezi, greci și portughezi, elevilor ieșeni li s-a oferit posibilitatea de a asista la activități interculturale specifice atât educației formale, precum și celei nonformale.

Printre acestea, elevii au participat la un work-shop prin care au construit din bucăți ceramice aparținând fiecărei zone geografice, imaginea unui amplu arbore ca simbol al colaborării și interrelaționării.

Un alt work-shop interesant de care s-au putut bucura elevii ieșeni a fost cel destinat artelor plastice, prin care s-au promovat valorile comune ale tuturor națiunilor implicate în proiect, încurajându-se empatia, toleranța, necesitatea cunoașterii rădăcinilor comunității și a implicării active în promovarea imaginii acesteia. În plus, elevilor li s-a explicat în ce constă implementarea unui muzeu al comunității școlare și importanța acestuia.

Spre finalul întâlnirii, organizatorii au propus un minifestival de talente, prin care copiii au putut admira elemente culturale specifice fiecărui spațiu geografic participant la proiect.

De asemenea, activitățile au avut în vedere și dezvoltarea competențelor IT, a abilităților de comunicare într-o limbă străină și de interrelaționare. Întâlnirea nu a fost lipsită de oportunități nici pentru cadrele didactice, care au avut ocazia de a experimenta noi metode de predare și de a explora virtuțile educației nonformale prin vizitarea vastului patrimoniului cultural al orașelor Cracovia și Wroclaw.

Prin urmare, această activitate de proiect a constituit o altă prețioasă ocazie de a comunica și de a crea noi punți între țările implicate, de a învăța unii de la alții promovând diversele valori europene.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;