5:09 pm - Thursday March 4, 6449

Mici antreprenori, mari idei

Joi, 6 iunie 2019, începând cu orele 12.00, în curtea interioară și în sala de festivități a Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași va avea loc închiderea proiectului antreprenorial „Construim orașul în curtea școlii”, aflat la cea de-a VI-a ediție și implementat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Iași, Centrul de Resurse și Asistență Educațională Iași, Fundația „Alături de Voi” România.

Eveniment-concept inedit în peisajul educațional ieșean, proiectul își propune ca an de an să reunească, într-un parteneriat eficient, efectiv și activ, companii și structuri organizaţionale care văd viitorul în educaţia de calitate şi care îşi asumă în mod real responsabilitatea socială, motivând elevii să perceapă antreprenoriatul ca soluție practică și viabilă de carieră.

Anul acesta, între 9 mai și 6 iunie, 16 companii din diferite arii de activitate (IT, servicii educaţionale, juridice, medicale, jurnalism, marketing, consultanță etc) și-au asumat rolul de părinte comunitar și au deschis, împreună cu elevii claselor 9-11, noi drumuri către antreprenoriatul autentic. Produsele finale ale acestei colaborări, filmele realizate de elevi pentru a ilustra activitatea lor inedită, ultimele impresii și mărturii ale prieteniilor care s-au legat vor fi prezentate pe durata festivităților care încheie această ediție. Cele mai implicate, creative și eficiente colective vor primi premiile puse la dispoziție de parteneri.

„Ideea de la care a plecat acest proiect de orientare-învățare a fost de a crea un context pentru interacțiune între comunitatea de afaceri și cea școlară, un spaţiu în care să se activeze conduita antreprenorială a elevilor noștri și care să încurajeze dezvoltarea unor competenţe esenţiale ce vor facilita adaptarea la schimbările economice și societale și, implicit, inserţia lor pe piaţa muncii. Ne bucurăm că la fiecare ediție ni se alătură noi reprezentanți ai sectorului de business și că, în acest fel, ne putem duce mai departe misiunea pe care ne-am asumat-o în urmă cu șase ani și anume de a sprijini procesul de tranziție de la școală la viața activă a elevilor noștri”, a declarat domnul Gheorghiță Nistor, director al Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri” Iași.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;