Patriotismul şi ataşamentul faţă de valorile neamului, promovate în Liceul Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” Iaşi

„Ziua Eroilor” (sărbătorită pe 6 iunie 2019, de sărbătoarea Înălţării Domnului) a fost marcată de elevii Liceului Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” Iaşi printr-un moment artistic susţinut la Biserica Rotonda din Leţcani şi prin participarea la slujba de comemorare din Cimitirul dedicat Eroilor Neamului din Leţcani.

Activitatea a fost realizată de elevii voluntari din cadrul Clubului de Pace Act+ ce funcţionează în şcoala noastră sub coordonarea prof. Aurora Cristina Balan, împreună cu alţi elevi ai şcolii din clasele IX D şi XI F. Îmbrăcaţi în portul popular, copiii au cântat cântece patriotice, au adus un omagiu Eroilor Neamului căzuţi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial şi au aşezat flori la mormintele acestora. În plus, au făcut o vizită şi absolvenţilor clasei a VIII-a de la Şcoala Gimnazială Leţcani, pentru a transmite atât mesajul lor de pace şi de devotament faţă de valorile noastre, cât şi pentru a le prezenta oferta educaţională a liceului.

Această activitate se înscrie în calendarul de proiect al parteneriatului strategic Erasmus+, Acţiunea Cheie 2 „Act, Connect, Transform for the World Peace/Acţionează, Conecteazăte, Transformă pentru Pacea universală” şi a urmărit sensibilizarea şi cultivarea respectului faţă de Eroii Neamului, dezvoltarea spiritului civic al elevilor pentru o participare mai activă în viaţa comunităţii şi conştientizarea necesităţii promovării păcii. Ea încheie un ansamblu de activităţi reunite sub motto-ul „ACT 4 Europe”, prin intermediul cărora au fost diseminate şi exploatate rezultatele proiectelor cu finanţate externă derulate în şcoală noastră şi au fost promovate valorile europene, între care se integrează cu succes şi valorile poporului român.

„Prin această activitate, coordonată de doamna profesor Daniela Amăriuţei, ne-am propus, pe de o parte, să revigorăm şi să cultivăm în rândul elevilor patriotismul şi ataşamentul faţă de valorile neamului nostru, coordonate esenţiale pentru formarea unor buni cetăţeni ai ţării noastre, iar pe de altă parte, să promovăm comportamente prosociale, pozitive, de deschidere faţă de comunitatea din care fac parte. Ideea acestui moment a pornit de la necesitatea înţelegerii semnificaţiei istorice şi culturale a zilei dedicate Eroilor şi a consideraţiei pe care o datorăm înaintaşilor noştri, pe care îi considerăm repere vlorice în formarea elevilor noştri. Nu în ultimul rând, am urmărit să valorificăm şi competenţele artistice ale elevilor.” (prof. dr. Laura Maria Cârstea, directorul liceului)

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;