SCOP-ul Colegiului Tehnic „Mihail Sturdza”

Pe 10 iunie 2019, Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza”, din Iași a organizat a doua activitate din cadrul proiectului SCOP – Școală, Comunitate, Oportunitate, Participare, sub forma unui Flashmob, în care au fost antrenați 100 de copii, îndrumați de profesori ce provin din zece școli și licee ieșene. Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza” este școala inițiatoare și coordonatoare a proiectului, iar partenerii săi sunt Colegiul Tehnic ,,Gheorghe Asachi”, Liceul  Tehnologic de Transporturi și Construcții, Colegiul Tehnic de Electronică și Telecomunicații „Gheorghe Mârzescu”, Liceul  Tehnologic „Dimitrie Leonida”, Colegiul Agricol și de Industrie Alimentară „Vasile Adamachi”,  Liceul Tehnologic de Mecatronică și Automatizări, Liceul Tehnologic „Petru Poni”, Liceul Tehnologic „Haralamb Vasiliu”,  Podu Iloaiei, Școala Gimnazială „Iacob Negruzzi”, Trifești, Școala Profesională ,,Ionel Teodoreanu”, Victoria, Școala Profesională Holboca.

În Parcul Pallas Mall, cei 100 de elevi implicați în eveniment au promovat  o modalitate originală, inedită, de a face educație prin dans și au demonstrat, astfel, că școala poate oferi o alternativă fiecărui elev. Scopul proiectului inițiat de Colegiul Tehnic „Mihail Sturdza”, din Iași este combaterea absenteismului, prin intermediul educației non-formale, modalitate subtilă de a atrage elevii către școală, către o lume nouă, deschisă la schimbare și evoluție, la modernizare. Adaptarea școlii la nevoile elevilor este o necesitate, iar proiectul SCOP, inițiat și coordonat de doamna profesor Cornelia Toader și de doamna bibliotecar Rodica Năstase, având sprijinul conducerii școlii, reprezentată de prof. ing. Victor Bibire și prof. Cristina Maria Bida, este o cale către sufletele tuturor celor care trebuie convinși că școala este singura soluție către un viitor mai bun pentru fiecare dintre noi!

Proiectul SCOP dorește să dezvolte capacitatea de a comunica și de a interrelaționa, de a-i determina pe elevi să intre în contact cu colegii lor din alte școli, de a-i face să învețe, să se dezvolte armonios în plan comportamental și spiritual, grație non-formalului. Fiecare adolescent trebuie să conștientizeze că el poate fi util societății în care trăiește, iar activitățile originale și neconvenționale își propun să implice toți elevii din școlile implicate, pentru a-i face să înțeleagă cât de important este să vii la școală, să faci parte dintr-o comunitate, să ai un SCOP în viață, pentru ca absenteismul și abandonul școlar să dispară treptat în negura uitării.

Să nu uităm că – Școala este locul în care ne descoperim SCOPUL în viață!

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;