Activități educative de prevenție, desfășurate la Liceul Tehnologic Economic de Turism, Iași

Proiectul județean „Gândesc, deci evit!” se află la a VIII- a ediție, cu un portofoliu de activități diverse, desfășurate pe parcursul celor șapte ani, vizează latura preventivă a extinderii consumului de noi substanţe cu proprietăţi psihoactive. Prin activitățile propuse și desfășurate până în prezent, inițiatorii proiectului au dorit conștientizarea tinerilor cu privire la implicațiile multiple și complexe ale consumului de substanțe cu proprietăți psihoactive în societate și formarea unei atitudini civice conștiente și responsabile.

Activitățile proiectului au început în luna februarie, conținând o gamă diversă de manifestări, precum: Cafeneaua publică „Fața nevăzută a drogurilor!” (sesiune de comunicare,  informare și difuzare de materiale video cu privire la pericolele la care se expun consumatorii de noi substanţe cu proprietăţi psihoactive), vizita la Școala Gimnazială nr. 41 din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași „Afacerea unora, coșmarul meu!”, concursul ”Simplu, spune NU!” cu cele două secțiuni, arte vizuale și sport.

În perioada 27 – 30 mai 2019, s-a desfășurat etapa județeană a Concursului, „Simplu spune nu!” – Secțiunile ARTE VIZUALE și SPORT,  organizată de către inițiatorii Proiectului sus menționat, prof. Dan Stamati și prof. dr. Carmen Cumpăratu, în cadrul Liceului Tehnologic Economic de Turism, Iași. Această activitate s-a dorit a fi o sistematizare a inițiativelor și a efortului depus pe parcursul celor câteva luni de parteneriat între unitățile școlare partenere, dintre care menționăm: Colegiul „Richard Wurmbrand”, Iași; Liceul Tehnologic „Victor Mihăilescu Craiu”, Belcești; Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona, Botoșani; Școala Gimnazială „Principele Șerban Ghica și Principesa Aristița Ghica”, Vrancea.

Etapa finală a proiectului, desfășurată în unitatea noastră, a găzduit elevi participanți de la toți partenerii, atât de nivel liceal cât și gimnazial, care au promovat etapa locală susținută în școlile lor de proveniență. A participat un număr de 150 elevi cu lucrări de grafică, acuarelă, postere, photovoice, lucrări  prin care și-au exprimat dezacordul față de practicile consumului de substanţe cu proprietăţi psihoactive (SNPP). Concursul s-a finalizat cu premierea lucrărilor   reprezentative, pe baza punctajelor obținute de elevi în urma jurizării.

Proiectul ”Gandesc, deci evit!” vizează prevenirea consumului de noi substanţe cu proprietăţi psihoactive (SNPP/etnobotanice) în rândul tinerilor, prin informarea acestora cu privire la efectele nocive asupra organismului, cât și a vieții sociale și prin activitățile desfășurate, mesajul a ajuns atât la beneficiarii direcți (elevii)  cât și la beneficiarii indirecți (părinți și comunitate locală).

Filed in: Educație

Comments are closed.

;