Premiul I la Concursul Național “Alege! Este dreptul tău”

În perioada 16-21 iunie 2019,  Centrul de agrement New Paradise din Eforie Sud a fost gazda celei de a XVII-a ediții  a etapei naționale a  concursului pe teme de protecția consumatorilor “Alege! Este dreptul tău!”. Cu acest prilej, 88 de elevi din clasele IX-XI, câte doi din fiecare județ și 6 din București, au intrat în competiție. Tema concursului – „Informarea completă, corectă și precisă a consumatorilor”,  a fost una generoasă, având în vedere interesul manifestat de tânăra generaţie pentru tot ceea ce este nou pe piață.

Astfel, elevii s-au întrecut la proba individuală, fiind supuși unui test grilă din legislația specifică protecției consumatorului.  Doar 20 din cei 88 participanți, cei care au demonstrat o bună cunoaștere a  actelor normative care reglementează combaterea practicilor comerciale incorecte, informarea consumatorilor și modalitatea de indicare a prețurilor, s-au calificat la cea de-a doua etapă.  Aceasta a constat în realizarea unui eseu cu tema  “ Să învățăm să citim eticheta produselor”,  pe care l-au susținut în faţă comisiei, utilizând instrumentele tehnologiei digitale.

Câștigătorii concursului au fost desemnați de juriul format din reprezentanți ai Ministerului Educatiei Nationale, Autorității Nationale pentru Protecția Consumatorilor și mass-mediei. Elevele Horleanu Maria-Diana, din clasa a XI-a și Iacob Cătălina Beatrice, din clasa a X-a, ambele eleve ale Liceului Tehnologic Economic „Virgil Madgearu” Iași, coordonate de profesoara Liana Jescu, au obținut Premiul I, respectiv Premiul al III-lea la individual și Premiul I pe echipe, situând din nou județul Iași pe podium.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;