Întâlnire transnațională de proiect Erasmus + organizată de Colegiul Național de Artă ,,Octav Băncilă”

În perioada 13-16  iunie  2019   avut loc ultima  întâlnire transnațională a   proiectului  Erasmus +  KA2  ,,My City, My Home, My Responsibility”, al cărui coordonator este Colegiul Național de Artă ,,Octav Băncilă” Iași. Proiectul  se derulează  în perioada   1 septembrie 2017- 31 august 2019  în colaborare cu școli partenere din Spania, Portugalia, Italia, Turcia și Grecia, având ca  obiective: utilizarea metodelor nonformale în învățarea istoriei locale, stimularea interesului  elevilor pentru cunoașterea  istoriei locale și a clădirilor de patrimoniu, interpretarea, în viziune artistică, a informațiilor istorice.

Agenda de lucru a întâlnirii  a fost structurată în conformitate cu obiectivele de etapă ale proiectului.  Fiecare  şcoală parteneră  a prezentat  activitatea intitulată ,,Casa viitorului”, constând în realizarea unei expoziţii de desene ale elevilor, în care soluțiile tehnice se îmbină cu creativitatea și inventivitatea. De asemenea, a fost realizată o evaluare a tuturor activităților  care s-au derulat în cadrul proiectului, alături de prezentarea și analiza  materialelor necesare  raportului  final.

În perioada 14-16 iunie 2019, membrii echipelor de proiect au efectuat   o vizită culturală în regiunea Brașov. Cu această ocazie, au vizitat castelul  Bran, monument istoric și arhitectonic de referință pentru România.  Această vizită   a reprezentat  o oportunitate, pentru partenerii externi,   de a cunoaște mai bine aspecte  relevante  ale istoriei,  culturii și civilizației românești.

La final,  au fost oferite  celor prezenți certificate de participare, de către   echipa de proiect a Colegiului Național de Artă ,,Octav Băncilă”, formată din profesorii : Țurcaș Neughebauer Cristina, Andronic Ligia și Iușcă Simona.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;