Concursul Naţional „Ȋnvăţăm să inventăm”

Timp de două zile, în intervalul 28- 30 iunie 2019, Palatul Copiilor din Iași a fost gazdă pentru zeci de echipaje din țară care au venit să își prezinte lucrările create în cadrul cercurilor tehnice din şcoli, palate şi cluburi ale copiilor, la cea de-a XIV-a ediţie a Concursului naţional de creaţie tehnică şi ştiinţifică ,,Învăţăm să inventăm”, înscris în Calendarul Naţional al Activităților Educative ale M.E.N, la domeniul tehnic, concurs iniţiat de profesorul Gheorghe Colbu, de la Palatul Copiilor Iaşi. Participanții, 127 de elevi cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani, au venit din toate zonele țării (Pitești, Târgu Mureș, Botoșani, Tulcea, Buzău, Argeș, Suceava, Orșova, Câmpulung, Deva, Vâlcea și Iași) pentru a-și expune modelele, în mare parte roboți de linie și sumo, întrecându-se în creativitate și inventică, animați de interesul pentru ştiinţă şi tehnică.

Numeroasele lucrări tehnice prezentate la concurs au fost distribuite pe 13 secţiuni, cea mai apreciată fiind competiţia de robotică.

Parteneri educaţionali ai concursului sunt Ministerul Educaţiei Naţionale, evenimentul fiind înscris în Calendarul Național al Activităților Educative, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi Forumul Inventatorilor Români Iaşi, reprezentat de prof. univ. dr. Ion Sandu, în calitate de Preşedinte al  juriului.

Trofeul Concursului a fost câștigat de echipajul de la Palatului Copiilor din Botoşani.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;