5:13 pm - Tuesday April 19, 4777

4 noi agenți ai schimbării la ISJ Iași formați prin GRANTURILE SEE în anul școlar viitor

Inspectoratul Școlar Județean Iași obține pentru a doua oară finanțare prin mecanismul Financiar SEE 2014-2021 – componenta ”Educație școlară”. Acest mecanism financiar acoperă mai multe programe de finanţare, care au ca scop reducerea discrepanţelor sociale şi economice între ţările SEE şi consolidarea cooperării între statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia) și cele 15 țări beneficiare (Bulgaria, Cehia, Croația, Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia și Ungaria). Programul are 4 apeluri-pentru: mediul universitar, experți din mediul preuniversitar, VET și roma.

La apelul din 3 mai 2019 au candidat 18 instituții eligibile (ISJ, CCD și CJRAE), iar în urma competiției, printre cele 11 proiecte aprobate se înscrie și cel elaborat de ISJ Iași – ”ThE SchoolS neEd ageNts of ChangE!” (ESSENCE), ce are ca obiectiv construirea în școlile din jud Iași a echipelor care colaborează și învață împreună pentru a îmbunătăți calitatea educației. Realizarea obiectivului  va fi posibilă prin participarea a 4 inspectori școlari la cursul de formare ”Profesorul  – agent al schimbării” de la Oslo, în luna octombrie 2019 http://www.eea4edu.ro/rez-se-2018/.

Primul proiect de acest tip implementat de ISJ Iași- Citizenship, Human Rights, Inclusion and Leadership for Democratic Schools”, a vizat formarea a 9 inspectori școlari în Norvegia și Islanda în anul școlar 2018-2019, noile competenţe obţinute de participanți și exemplele de bună practică oferite fiind o garanție pentru creşterea calităţii educaţiei în şcolile din județ. (http://isjiasi.ro/index.php/proiecte-educationale/documente-specifice).

Filed in: Educație

Comments are closed.

;