Proiectul european “Log on back to life”, la întâlnirea transnațională finală

Aflat la finalul implementării, proiectul european Log On Back to Life („Reconectează-te la viaţă”), în care Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi este instituţie parteneră, a creat cadrul ultimei reuniuni de lucru la Izmir, Turcia, în perioada 18-19 iulie 2019. Întâlnirea fost găzduită de Universitatea Yaşar, cu participarea a doi inspectori şcolari ai I.S.J. Iaşi.

Proiectul Log On Back to Life aduce în prim-plan fenomenul dependenţei de internet în rândul tinerilor, consecinţele sociale şi economice asociate, precum şi modalităţi documentate prin care acesta poate fi redus, printr-o campanie de conştientizare adresată elevilor şi părinţilor, cât şi prin abilitarea profesională a cadrelor didactice pentru a susţine activităţi educative în acest scop. În acest sens, proiectul a fost fundamentat pe studii conduse la nivelul instituţiilor partenere din Italia, Grecia, Turcia şi România, beneficiind de sprijinul specializat al Clinicii de Psihiatrie din cadrul Universităţii din Milano, dar şi de expertiza specialiştilor în educaţie cooptaţi în activităţile propuse. Ca rezultat, în cadrul proiectului au fost elaborate instrumente de lucru constând în module de formare şi activităţi cu caracter educaţional susţinute de un ghid metodic, precum şi o serie de resurse ce îi vizează pe elevi şi pe părinţii acestora: materiale de informare, pliante, spoturi video, spoturi radio, afişe şi semne de carte. Totodată, în cadrul proiectului a fost construită o platformă electronică cu scop de informare şi de dezvoltare profesională, disponibilă la adresa http://logonback2life.eu, aflată în continuă dezvoltare.

Reuniunea de lucru de la Izmir a constituit cadrul analizei calitative a produselor finale înainte de popularizarea acestora, a evenimentelor de multiplicare ce au avut loc la nivelul ţărilor partenere, a stagiului de formare pentru profesori, organizat la Trikala în perioada 17-22 iunie 2019, dar şi contextul în care au fost discutate aspecte referitoare la managementul proiectului.

Pentru comunitatea ieşeană, proiectul va contribui la o necesară educare a tinerilor pe segmentul utilizării responsabile şi conştiente a conţinuturilor din mediul on line, facilitându-le, astfel, succesul şcolar şi integrarea pe piaţa forţei de muncă.

Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;