„Școala de Vara a+”, pepinieră pentru viitorii specialiști ai Antibiotice

Cea de a zecea ediție a “Școlii de vară a+” derulată de compania Antibiotice sub mesajul Vara asta, știința-ți merge la suflet,  și-a premiat participanții, miercuri, 24 iulie. Deja de notorietate în mediul academic local, programul educațional derulat de compania Antibiotice a atras anul acesta 31 de absolvenți și studenți de la biologie, chimie, inginerie chimică, medicină, farmacie și protecția mediului. Selectați în prealabil după media anilor de studiu și recomandări, tinerii au urmat în luna iulie un program complex de instruire oferit de specialiști experimentați ai companiei ieșene.

Participanții au putut astfel afla care sunt provocările lucrului într-un laborator de analize a calității, precum și aspecte teoretice privind studiile clinice, monitorizarea siguranței medicamentelor, biotehnologii și tehnici farmaceutice, înțelegând ce înseamnă să lucrezi într-o companie farmaceutică de top unde pasiunea devine “ingredientul secret” al profesiei.

Ca și la edițiile precedente, reprezentanții companiei Antibiotice au remarcat interesul tinerilor pentru includerea în program, cât și apetitul celor selectați pentru cunoașterea particularităților unei companii farma de talia Antibiotice, a practicilor și rigorilor caracteristice industriei. Pentru cei mai mulți dintre absolvenți, programul a reprezentat un prilej unic de a accesa informații noi, de natură să le îmbogățească bagajul de cunoștințe teoretice acumulat în contextul universitar. „Eram foarte curioasă să aflu cum se desfășoară activitatea într-o companie de medicamente, să cunosc procesele care au loc pe tot parcursul fabricației, de la stadiul de moleculă, până la produsul finit, de pe raftul unei farmacii. Mi-a plăcut mult ce am învățat aici, motiv pentru care am venit în fiecare zi cu plăcere. Mă bucur că am avut această șansă care îmi permite acum,  în cunoștință de cauză, să îmi aleg drumul pe care îl voi urma în carieră ”, a mărturisit Elena Popa Alexandru, studentă în anul V la Facultatea de Farmacie din Iași.

Derulat cu succes pentru al 10-lea an consecutiv, proiectul educațional are drept obiectiv identificarea de tineri specialiști în aceste domenii cheie și familiarizarea acestora, chiar de pe băncile facultății, cu procesele si reglementările specifice industriei farma. Cele 10 ediții derulate până în prezent au înregistrat circa 400 de participanți, dintre care peste 10% (46) au devenit ulterior membri ai echipei de angajați ai Antibiotice.

„Școala de vară a+” este organizată din 2010, împreuna cu parteneri academici de prestigiu – Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, Universitatea „Al. I. Cuza” și Universitatea „Gh. Asachi” din Iași.

Demersul proactiv de identificare și instruire a viitorilor specialiști, în contextul tendințelor de contracție a bazinului de talente, a determinat compania ieșeană să implementeze un al doilea program de formare profesională, “Perform a+”. Destinat exclusiv studenților farmaciști, proiectul a reușit să insufle celor peste 50 de participanți, în 4 ediții succesive, pasiunea pentru cercetarea și dezvoltarea de medicamente, pentru ca 12 dintre ei să fie ulterior atrași pe posturile de farmacist disponibile în companie.

Prin astfel de proiecte, tinerii studenți și absolvenți cu performanțe în educație ai universităților locale au posibilitatea să-și descopere noi abilități și să identifice noi orizonturi de dezvoltare profesională, într-o companie farmaceutică de top ce numără peste 63 de ani de existență.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;