1:02 pm - Wednesday October 28, 2020

Premii obținute de elevii ieșeni la Sesiunea națională de comunicări și referate ale elevilor, la Istorie

În perioada 25-28 iulie 2019, la Turnu Măgurele a fost organizată etapa națională a Concursului de referate şi comunicări ştiinţifice ale elevilor din învăţământul liceal, pentru disciplina Istorie, de către Ministerul Educației Naționale.

Județul Iași a fost reprezentat de către elevele Cocor Raluca (clasa a IX-a) și Gheorghian Alexandra Viviana (clasa a XI-a) de la Colegiul Național, care s-au clasat pe primele locuri la etapa județeană a concursului.

Cele două eleve ieșene au concurat la secțiunea Istorie universală, reușind să impresioneze prin lucrările și prezentările realizate și obținând rezultate pe măsură. Raluca Cocor a obținut Premiul III, fiind îndrumată de prof. dr. Iuliana Brătescu, iar Viviana Gheorghian a obținut un Premiu Special, fiind îndrumată de prof. dr. Adriana Radu.

La ediția 2019 a acestui concurs național au participat 72 de elevi din învățământul liceal, din 36 de județe ale țării și din municipiul București, pentru cele două secțiuni.

Elevele de la Colegiul Național au impresionat juriul prin acuratețea demersului științific, originalitatea temelor alese spre cercetare și perspectivele multiple asupra subiectului tratat. Membrii juriului au apreciat prezentările realizate și capacitățile oratorice ale celor două eleve.

Sesiunea de referate şi comunicări ştiinţifice ale elevilor din învăţământul liceal, la disciplina Istorie, are drept obiective educarea capacităţii de comunicare şi dialog, dezvoltarea gândirii critice, cultivarea expresivităţii şi dezvoltarea spiritului de competiţie şi fair-play între elevi.
Filed in: Educație, Informațía zilei

Comments are closed.

;