Invitație la Centrul Național de Economie Socială al Fundației “Alături de Voi” România

Fundaţia „Alături de Voi” România, Centrul Național Iași vă invită în perioada 21 – 22 martie 2013 la vizita de studiu ce va fi organizată la Centrul Național de Economie Socială din Iași.

Centrul de Economie Socială este un un complex de servicii care a fost construit în perioada 2011 – 2012, reprezentând o investiție de aproximativ 0,5 mil. euro, care găzduiește atelierele Util Deco – modelul de bună practică în economie socială dezvoltat și susținut de ADV România.

Astfel, într-un spațiu cu o suprafață utilă de 850 mp, situat pe 2 nivele, dotat cu accesibilități pentru persoane cu dizabilități, funcționează 7 ateliere protejate cu specific legătorie și arhivare documente, calculatoare, serigrafie, centru de multiplicare, croitorie, artă meșteșugărească și pictură, în care, tineri cu dizabilități, inclusiv HIV/SIDA, tineri proveniți din mediul rural, tineri expuși riscului de excluziune socială sau proveniți din sistemul de protecție al copilului învață o meserie în unul sau mai multe domenii sau asigură partea de producție și servicii ca și angajați ai fundației în cadrul unității protejate autorizate Util Deco. Atelierele sunt dotate cu echipamente profesionale și asigură anual formarea a peste 80 de tineri din județul Iași.

În cadrul Centrului de Economie Socială funcționează una din cele 3 unități protejate autorizate, Util Deco, pe care Fundația “Alături de Voi” România le deține în Iași, Constanța și Tg. Mureș. Produsele și serviciile Util Deco pot fi vizualizate pe magazinul on-line www.utildeco.ro  

CUI se adreseaza acestă activitate?

  • Reprezentanţilor instituţiilor din România care au ca obiect de activitate integrarea socio-profesională a persoanelor aparţinând categoriilor defavorizate şi care au înfiinţate structuri de economie socială (ateliere de terapie ocupaţională/ateliere protejate/unităţi protejate) sau doresc să dezvolte programe de economie socială;
  • Autorităţi locale;
  • Organizaţii neguvernamentale.

 Modalitatea de INSCRIERE la vizita de studiu:

 Solicitanții trebuie să completeze formularul de înscriere atașat și să îl trimită prin e-mail la adresa manuela.iftimoaei@alaturidevoi.ro sau prin fax la numărul 0232/275568;

  • Termenul limită de trimitere a formularului de înscriere este 10 martie 2013, ora 16:00;
  • Este admisă înscrierea a maximum 2 persoane de la aceeași organizație/instituție, numărul locurilor disponibile fiind de 20, însă în cazul în care numărul aplicanților va depăși numărul de locuri disponibile este posibil să nu putem accepta decât o singură persoană de la aceeași instituție;
  • Formularul de înscriere se completează individual, de fiecare persoană care dorește să participe la vizita de studiu, chiar dacă, din aceeași organizație, doresc să participe mai multe persoane;
  • Termenul de realizare a selecției este 13 martie 2013, rezultatul urmând a fi comunicat fiecarui aplicant prin e-mail sau telefon;

 DOCUMENTE NECESARE pentru participarea la vizita de studiu:

 Pentru validarea participării la vizita de studiu, persoanele selectate trebuie sa trimită, în termen de 5 zile calendaristice de la data primirii răspunsului de la organizatori, următoarele documente:

  • copie după cartea de identitate;
  • adeverință de la locul de muncă, care să ateste că este angajat în organizația/instituția respectivă;

Documentele vor fi trimise in format scanat, pe e-mail, la adresa manuela.iftimoaei@alaturidevoi.ro sau prin fax la numărul 0232/275568.

De asemenea, vă informam că, în momentul înregistrării participanților, fiecare persoană va completa un formular de înregistrare a grupului țintă, document în care se regăsesc date de identitate și eligibilitate pentru vizita de studiu, condiție obligatorie solicitată de finanțator.

IMPORTANT!

Pot aplica pentru această vizită de studiu doar persoanele care nu au mai participat la activități în cadrul proiectului Alianța pentru dezvoltarea economiei sociale (dezbateri regionale, Ziua Porților Deschise la unitățile protejate ale ADV și Motivation, Târgul Naţional al Unităților Protejate, edițiile desfășurate la Constanța în perioada 26 – 29 august 2011 și Tg. Mureș în perioada 4 – 8 octombrie 2012, cursurile de economie socială derulate de ADV și Motivation în cursul anului 2012, vizite de studiu la unitățile protejate ale ADV România din Constanța, Tg. Mureș și la unitatea protejată a Fundației MOTIVATION).

COSTURI legate de participarea la vizita de studiu:

  • Costurile de cazare, masă și transport pentru participarea la această vizită de studiu vor fi asigurate prin proiect, de către organizatori.

Informații suplimentare cu privire la această activitate pot fi obținute la tel. 0232 275 568 sau prin e-mail: manuela.iftimoaei@alaturidevoi.ro, persoana de contact Manuela Iftimoaei, coordonator național proiect. 

Activitatea face parte din cadrul proiectului „Alianța pentru dezvoltarea economiei sociale” derulat de Fundația „Alături de Voi” România în parteneriat cu Direcția Generală Protecția Persoanelor cu Handicap – MMFPSPV, Fundația Motivation România, DGASPC Iași și Cooperativa Socială ”Il Poliedro” Italia și co-finanțat din Fondul Social European prin POSDRU 2007-2013, axa prioritară 6 ”Promovarea incluziunii sociale”. 

Filed in: ONG-uri

Comments are closed.

;