Programul Cinematografului “Ateneu” în săptămâna 9 – 15 septembrie

Paris, decembrie 1897, Edmond Rostand nu a împlinit încă treizeci de ani, dar are deja joi copii și o mulțime de griji. Continuăm cu Nopți Magice, ce prezintă o crimă petrecută în noaptea semifinalei Campionatului Mondial de Fotbal din Italia. Revine în cinematograf Povești de groază de spus pe întuneric, unde acțiunea se petrece într-un mic orășel în care fiica unei familii înstărite dispare misterios. Casa familiei devine o ruină, iar legendele care circulă în oraș îi fascinează pe adolescenții locului. Tot săptămâna aceasta avem parte de trei premiere: Sper să mori data viitoare :), film care prezintă povestea tensionată a unei iubiri care se transformă în hărțuire online; Tot în premieră va rula și filmul bazat pe renumitul serial TV britanic Downton Abbey, care urmărește viața aristocratică a familiei Crawley și a servitorilor săi în timpul domniei regelui George al V – lea. Spre final vedem mult așteptatul film La gomera, în regia lui Corneliu Porumboiu, propunerea României pentru o nominalizare la Oscar 2020. Filmul a primit numeroase nominalizări la Cannes: Palme d’Or: Corneliu Porumboiu; premiul pentru Cea mai bună actriță; Cel mai bun actor; Grand Prix; Premiul juriului de la Cannes: Corneliu Porumboiu; Cel mai bun regizor: Corneliu Porumboiu; Cel mai bun scenariu.  În weekend, alături de cei mici, vizionăm Manou – Aventuri în zbor, aventura unei mici păsări crescută de o familie de pescăruși.

Filmele vor putea fi vizionate conform următorului program:

9 septembrie 2019

Ora 18.00 – “Edmond” – Cyrano, mon amour – (regia Alexis Michalik) – AG

Ora 20.00 – “Nopți magice” –  Notti magiche – (regia Paolo Virzi) – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

10 septembrie 2019

Ora 18.00 – “Edmond” – Cyrano, mon amour – (regia Alexis Michalik) – AG

Ora 20.00 – “Povești de groază de spus pe întuneric”- (regia André Øvredal) – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

11 septembrie 2019

Ora 18.00 – “Povești de groază de spus pe întuneric”- (regia André Øvredal) – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

Ora 20.00 – “Nopți magice” –  Notti magiche – (regia Paolo Virzi) – N 15 – Nerecomandat sub 15 ani

13 septembrie 2019

Ora 18.00 – “Sper să mori data viitoare :)”- (regia Mihály Schwechtje) – PREMIERĂ – AP 12

Ora 20.00 – “Downton Abbey” (regia Michael Engler) – PREMIERĂ – AP 12

15 septembrie 2019

Ora 14.00 – “Manou – Aventuri în zbor” – (regia Andrea Block, Christian Haas) – AG

Ora 19.00 – “La Gomera” (regia Corneliu Porumboiu) – PREMIERĂ – PROIECȚIE DE GALĂ ÎN PREZENȚA ECHIPEI – Nerecomandat sub 15 ani

„Edmond” – AG

Regia: Alexis Michalik

Cu: Thomas Solivéres, Olivier Gourmet, Mathilde Seigner, Tom Leeb, Clémentine Célarié

Gen film: Comedie, Dramă, Istoric

Durată: 110 minute

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=78n44OZL7Ic

Decembrie 1897, Paris. Edmond Rostand nu a împlinit încă treizeci de ani, dar are deja doi copii și o mulţime de griji. Nu a mai scris nimic de doi ani. Disperat, îi propune marelui actor Constant Coquelin o nouă piesă, o comedie eroică, în versuri, pentru stagiunea de sărbători. Edmond începe să scrie această piesă de la care nimeni nu așteaptă mare lucru. Pentru moment, are doar titlul: „Cyrano de Bergerac”.

„Nopți magice” – Nerecomandat sub 15 ani

Italia, 1990: o crimă în lumea filmului se întâmplă chiar în noaptea semifinalei Campionatului Mondial de Fotbal din Italia. Trei scenariști suspectați de uciderea unui celebru producător, al cărui cadavru este găsit în apele Tibrului,  își petrec noaptea în arestul poliției, rememorându-și aventurile, plasate în ultimele zile de glorie ale cinema-ului italian. Notti Magiche, intitulat astfel  după imnul oficial al campionatului, interpretat de Gianna Nannini și Edoardo Bennato, este o comedie polițistă contagioasă, condimentată cu referințe cinefile.

„Povești de groază de spus pe întuneric” – N 15

Într-un mic orășel, fiica unei familii înstărite a dispărut misterios cu mulți ani în urmă. Casa familiei e acum o ruină, iar legendele care circulă în oraș despre monștrii care ar bântui proprietatea îi fascinează pe adolescenții locului, care decid să riște și să vadă cu ochii lor dacă aceștia sunt reali, sau doar o invenție. În casă dau peste o carte ce a aparținut fetei dispărute, un fel de jurnal cu monștri care acum încep să prindă viață și să terorizeze fiecare adolescent din grup. Cu cât frica e mai mare, cu atât monștrii de care se tem devin mai reali.

„Sper să mori data viitoare :)” – AP 12 – Premieră

Filmul “Sper să mori data viitoare” prezintă povestea tensionată a unei iubiri care se transformă în hărțuială online. Eszter se străduiește să treacă prin încercările adolescenței sprijinându-se pe lumea benzilor desenate japoneze. Îi observă pe colegi dintr-o perspectivă exterioară, în timp ce profesorul de engleză îi acordă o atenție specială. În ziua în care acest profesor pleacă de la școală pe neașteptate, Eszter simte că începe să-și piardă echilibrul. Inevitabil, aceasta se confruntă cu adolescenții, cu vanitatea lor și cu propriile sale sentimente incoerente.

„Downton Abbey” – AG – Premieră

Film bazat pe renumitul serial TV britanic Downton Abbey. Acțiunea se petrece pe domeniul fictiv Downton Abbey, în vila din ținutul Yorkshire a Contelui și Contesei de Grantham și urmărește viața aristocratică a familiei Crawley și a servitorilor săi în timpul domniei regelui George al V-lea. Clasele sociale prezentate in film – nobilimea si servitorii – alterneaza de-a lungul actiunii si se iau la intrecere pentru a capta cat mai avid atentia privitorului.Umorul britanic nu lipseste nici el din peisaj si evenimentele de la inceputul secolului XX sunt prezentate subtil si corect.

„Manou – Aventuri în zbor” – AG – 3D

Manou este o mică drepnea crescută de o familie de pescăruşi şi de aceea se crede unul de-al lor. Când învaţă să zboare, îşi dă seama că nu va fi niciodată un pescăruş adevărat. Şocat, el fuge de acasă. Se întâlneşte cu nişte păsări din specia lui şi astfel află cine este cu adevărat. Când drepnelele şi pescăruşii au de înfruntat un mare pericol, Manou devine eroul zilei.

„La Gomera” – Nerecomandat sub 15 ani – Premieră

Cristi, un polițist român corupt implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia, ajunge în insula La Gomera, în Spania, pentru a învăța „El Silbo”, un limbaj fluierat folosit de localnici. Limbajul codat îl va ajuta să-l elibereze pe Zsolt, un traficant aflat în arest la București, și singurul din bandă care știe unde sunt ascunși banii. „În urmă cu câțiva ani am urmărit un documentar despre „El Silbo”. Acest limbaj fascinant, aflat pe cale de dispariție, redescoperit și folosit din nou pe insula La Gomera, m-a inspirat și motivat să scriu această poveste”, declară regizorul.

Preț bilet normal: 12 lei

Preț bilet spectacol de gală: 20 lei

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;