Evenimente pentru toate vârstele, în weekend, la Palas

Începutul lunii octombrie aduce la Palas Iași o serie de evenimente inedite, pentru toate vârstele și gusturile deopotrivă. Muzică, teatru, poezie sau proză, dar și joacă – toate acestea vor face deliciul sfârșitului de săptămână pentru ieșeni.

Vineri4 octombrie 2019, începând cu ora 17.00parcul Palas este gazda celei de-a XII-a ediții a Festivalului Interetnic Internațional „Confluențe”, organizat de Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. Printr-o înșiruire de note muzicale, dar și mișcări de dans, manifestările artistice vor reuni formații de diferite etnii, într-un spectacol al diversității, ce are drept scop promovarea valorilor și tradițiilor minorităților.

Frumusețea naturii este surprinsă și ea în acest weekend la Palas, la Butterfly Landexpoziție de fluturi tropicaliSâmbătă, în intervalul orar 17.00 – 19.00, pe esplanada de la intrarea principală în Palas Mall, dinspre Palatul Culturii, vor fi prezentați cei mai frumoși fluturi din colecția privată a profesorului Vasile Coțofan, ca parte a proiectului MetamorphosIS, al unui grup de elevi din cadrul Liceului Teoretic „Vasile Alecsandri”. Sute de fluturi colecționați și păstrați cu grijă vor face deliciul vizual prin culoare și unicitate.

Sâmbătă și duminică, cei mici și cei mari sunt invitați, începând cu ora 10.00, la Lex Hobby Con 2019, în zona IntersportJocuri de societateboard games battlefigurine și pop culture îi vor conduce pe cei prezenți în lumea jocului, testându-le abilitățile, dar și pasiunea pentru joacă.

Ediția cu numărul VII a Târgului de Cărți și Arte Frumoase „Arca lui Gutenberg”, un eveniment organizat de Librăriile SEDCOM LIBRIS Iași, bucură iubitorii de poezie și beletristică. Până pe 6 octombrie70 de expozanți din România și Republica Moldova își dau întâlnire pentru arta cuvintelor: reprezentanți de edituri, instituții culturale și galerii de artă, companii de difuzare de carte, dar și furnizori de papetărie. Conferințe și lansări de carte sunt completate de momente artistice, iar cei dornici să-și îmbogățească biblioteca personală sunt ademeniți cu reduceri speciale.

Până pe 9 octombrieFestivalul Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr Iași (FITPTI), organizat de Teatrul Luceafărul Iași, aduce o parte dintre spectacolele sale la Palas și îi invită pe prichindei și nu numai să pășească în lumea actelor artistice. Duminică6 octombrie, de la ora 18.00, copiii sunt așteptați la teatrul de păpuși Aici, acolo, pretutindeni, iar luni, de la aceeași orăpiesa de teatru Este ca un vârf va transmite un mesaj pro reciclare. Luni și marțigirafele vor însufleți gradina Palas începând cu ora 16.00, respectiv ora 18.00MiercuriPovești din curtea școlii sunt aduse la Cărturești Palas, de la ora 17.00, iar de la 18.00 Aventura africană, un alt spectacol nonverbal, îi va bucura pe micuți în sala Mozart.

Până pe 15 octombrie, Palas găzduiește târgul meşterilor populari şi al bunătăţilor tradiţionale, prilejuit de Zilele Iașului. Numeroși expozanți vin în atenția curioșilor și iubitorilor de frumos cu obiecte de meșteșugstraie populare și piese de sezon, dar și delicii culinare sau prăjituri tradiționale.

 

Filed in: Informațía zilei, Timp liber

Comments are closed.

;