Ambasadorul Vietnamului, în vizită la compania ce asigură un sfert din exporturile României către această țară

Cu ocazia vizitei pe care o efectuează în județul Iași, Excelența Sa Dang Tran Phong, ambasadorul Republicii Socialiste Vietnam în România, a fost, luni 7 octombrie, oaspetele companiei Antibiotice.
Cu acest prilej au avut loc o serie de discuții în care s-a evidențiat buna colaborare comercială dintre Antibiotice și mediul de afaceri din Republica Vietnam precum și dorința de consolidare a relațiilor Antibiotice cu această țară.

De asemenea, s-au evidențiat o serie de oportunități de dezvoltare a afacerii Antibiotice în Vietnam prin cooperare cu distribuitorii locali, având în vedere că piața de medicamente vietnameză are multe similitudini cu piața farmaceutică din România.
Excelența Sa a avut ocazia să viziteze Secția Capsule, acolo unde sunt fabricate anual aproximativ 50 de milioane de unități farmaceutice care au ca destinație piața Vietnamului și a încurajat compania să-și dubleze exporturile în Vietnam, pe perioada mandatului său.

În contextul strategiei de internaționalizare a afacerii, Antibiotice a accesat piața Vietnamului pentru prima dată în anul 2001 cu substanța activă Nistatină, pentru care compania este lider la nivel mondial. În anul 2004 au fost demarate înregistrările pentru primele produse sterile injectabile, antiinfecțioase peniciline, iar în 2016 Antibiotice a deschis propria reprezentanță la Hanoi.
În prezent, piața Vietnamului reprezintă pentru compania Antibiotice o afacere de 10 milioane USD, în creștere de la an de an, atât ca volume tranzacționate, număr de produse înregistrate, cât și ca oportunități de afaceri.Acordul de liber schimb încheiat recent între Uniunea Europeana și Vietnam își propune eliminarea a aproximativ 65% din taxele vamale. Având în vedere că în prezent taxele vamale pentru medicamentele exportate de Antibiotice în Vietnam sunt cuprinse între 5% și 15%, această măsură va impacta pozitiv ambele părți. Astfel, un procent tot mai mare din populația Republicii Vietnam va beneficia de scheme de tratament accesibile ca preț, cu medicamente de calitate la standarde europene, marca Antibiotice.
De asemenea, acordurile privind liberalizarea investițiilor și protecției proprietății intelectuale vor încuraja proiectele de viitor ale companiei Antibiotice, prin încheierea de parteneriate cu producători locali din Vietnam pe diverse etape de fabricație sau pe transfer de tehnologie.

Antibiotice a dezvoltat în Vietnam un model de business de succes, bazat pe o cunoaștere aprofundată a pieței și a partenerilor de afaceri. Noul acord de liber schimb încheiat între Uniunea Europeana și Republica Vietnam va consolida acest business și va crea puncte de plecare spre noi proiecte, atât în Vietnam, cât și în alte state membre ASEAN (Association of Southeast Asian NAtions).

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;