Începe Summitul Tinerilor 2019 – cel mai mare eveniment dedicat mișcării de tineret din România

În perioada 23 – 27 octombrie 2019, tinerii din România se vor întâni la Iași – Capitala Tineretului din Romania 2019-2020, în cadrul celei de-a patra ediții a Summitului Tinerilor, proiect organizat anual în orașul care poartă titul de „Capitala Tineretului din România”.

Sub egida sloganului „Imaginează! Crede! Revoluționează!”, a 4-a ediția a Summitului Tinerilor propune 4 teme, care au scopul să creeze contextual potrivit pentru ca tinerii din țară să înțeleagă mai bine importanța lor viitoare și modul în care ar trebui să se dezvolte România, cele patru teme fiind legate de viitorul muncii, orașele tinere, democrația și criza climatică și ecologică.

 În acest an, Summitului Tinerilor propune trei direcții la nivel de activități – latura informativă, latura formativă și latura recreativă, participanții putând alege între activități precum sesiuni plenare, mese rotunde și ateliere tematice centrate pe cele 4 teme de discuție, dar și activități de tip workshop centrate pe practică și skill-building.

Summitul Tinerilor v 4.0 este organizat de Guvernanța Capitalei Tineretului din România – Consiliul Tineretului din România (CTR), Grupul PONT, Federația Tinerilor din Cluj (FTC) și BCR – Banca Comercială Română, împreună cu Federația Organizațiilor Neguvernamentale de Tineret din Iași – FONTIS și Primăria Municipiului Iași.

„A IV-a ediție a Summitului Tinerilor ne propunem să fie cea mai cool de până acum. În acest an am adus inovații de la modul în care este organizat întreg programult, până la conținutul propriu-zis al sesiunilor care vor avea loc. Totodată, avem o varietate de ateliere pe baza celor 4 teme ediției, ateliere de formare, ateliere informale și ateliere recreative, toate desfășurându-se într-un cadru relaxant și prietenos pentru participanții noștri. Summitul Tinerilor 2019 este un eveniment la care sunt așteptați peste 500 de participanți din toată țara, pentru care pregătim un program echilibrat între ceea ce înseamnă partea formală și partea informală, cu serile sociale care vor avea loc. Ediția aceasta ne propunem să aducem acest eveniment la un alt nivel pentru că Summitul Tinerilor reprezintă cel mai mare și ambițios eveniment dedicat tinerilor din România”, a precizat Teodora Balaș, Manager proiect Summitul Tinerilor 2019 și Vicepreședinte Consiliului Tineretului din România.

Filed in: Informațía zilei, ONG-uri

Comments are closed.

;