5:13 pm - Thursday April 19, 2598

Atelier de pedagogie muzeală „Lumea animalelor fantastice. Între poveste și realitate”

Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași continuă seria atelierelor de educație muzeală, sub genericul DICE: Distractiv – Interactiv – Creativ – Educativ. Organizate cu scopul de a valorifica patrimoniul muzeal și din perspectiva formării culturale, atelierele sunt adresate celor tineri și foarte tineri, abordând teme ce se regăsesc în cele mai noi expoziții temporare, deschise la Palatul Culturii din Iași. În contextul desfășurării expoziției „Lighioane și animale fantastice. Reprezentări din Preistorie până în Evul Mediu”, Muzeul de Istorie a Moldovei și Secția Relații Publice, Marketing, Logistică, Proiecte, Programe organizează Atelierul „Lumea animalelor fantastice. Între poveste și realitate”. Lumea animală a fost, încă de la începuturi, o sursă de inspirație pentru om. Animalelor le-au fost atribuite valențe simbolice, fapt ce a condus, în timp, la construirea unui univers fascinant. Din cele mai timpurii vremuri, oamenii au „inventat” animale fantastice. Acestea combinau trăsături ale mai multor specii, preluând cele mai bune (sau mai rele) elemente, pentru a crea un super-animal sau un monstru înspăimântător. Animalele fantastice erau socotite egale cu cele reale, granița dintre cele două lumi nefiind clar delimitată. Specialiștii își propun să facă o scurtă incursiune în lumea animalelor fantastice și să stârnească interesul celor mici pentru acest subiect. Atelierul durează 60 – 90 minute și cuprinde trei secțiuni:

  1. vizitarea expoziției „Lighioane și animale fantastice. Reprezentări din Preistorie până în Evul Mediul”, în spațiile Muzeului de Istorie a Moldovei;
  2. o scurtă incursiune în lumea animalelor fantastice din Antichitate și Evul Mediu – expunere realizată de specialiștii instituției;
  3. crearea, după o serie de tipare speciale pentru desen, a unui animal fantastic.

Atelierele sunt programate să se desfășoare în Sala de Educație Muzeală de la Palatul Culturii, în perioada 19 noiembrie 2019 – 17 ianuarie 2020, de marți până vineri, cu începere de la orele 10.00 și de la 13.00, și se adresează în special elevilor din ciclul gimnazial; elevii din ultimii ani ai învățământului primar sau primii ani ai ciclului liceal ar putea fi, de asemenea, interesați de tema propusă.

Biletul costă 15 lei/ participant. Pentru detalii și programare, persoanele interesate sunt rugate să ne contacteze la numărul de telefon: 0232 275979, int. 142 sau 129.

Filed in: Cultură, Informațía zilei

Comments are closed.

;