Cunoaste, Apreciaza si Sustine!

In cadrul campaniei ”CUNOASTE, APRECIAZA SI SUSTINE!”, Anchel Ficu, consilier municipal de Iasi a vizitat Centru National de Economie Sociala al Fundatiei “Alaturi de Voi” Romania, o investitie cu o suprafata utila de 857 mp realizata in cadrul proiectului „Alianta pentru dezvoltarea economiei sociale”, cofinantata din Fondul Social European prin Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. De asemenea, Dl Ficu a vizitat si depozitul de arhivare documente, investitie realizata prin finantare BCR in cadrul unei competitii nationale de dezvoltare a afacerilor de economie sociala castigata de catre fundatie, cladire care permite extinderea serviciului de arhivare documente de la sediul clientilor la depozitare si arhivare electronica. Aceasta investitie, prin faptul ca este unica la nivelul Regiunii Moldova, va crea in primii 2 ani de functionare, un numar de 12 locuri de munca pentru categorii defavorizate, in special persoane cu dizabilitati. Depozitul de arhivare va fi operational incepand cu data de 1 aprilie 2013.

Experienta in domeniul proiectelor si cea dobandita ca fost director al Oficiului Teritorial pentru IMM si  Cooperatii si-au spus cuvantul in modul in care domnul Ficu a apreciat valoarea investitiei si profitul social pe care il aduce Iasului Centrul National de Economie Sociala, in care functioneaza una din cele 3 unitati protejate autorizate ale fundatiei – Util Deco, structura de economie sociala in care au fost create, pana in prezent, 35 de locuri de munca pentru persoane cu dizabilitati. Produsele si serviciile realizate de angajatii Util Deco pot fi vizualizate si achizitionate de pe  www.utildeco.ro .

Centru National de Economie Sociala functioneaza si ca centru de resurse in domeniu la nivelul Regiunii Nord-Est, fiind prima institutie de acest gen prin care ADV Romania ofera sprijin si suport pentru cei care doresc sa dezvolte astfel de programe si nu numai.

“Am fost impresionat de ceea ce am vazut la Util Deco si ma bucura ca ADV Romania a dezvoltat un astfel de proiect in Iasi. Mi-as dori ca tot mai multe organizatii sa sustina grupurile vulnerabile si sa dea dovada de responsabilitate sociala asa cum o fac cei de la ADV” – a preciat dl. Anghel Ficu.

Prin campania ”CUNOASTE, APRECIAZA SI SUSTINE!”, ADV Romania va continua sa promoveze Centru National de Economie Sociala in randul personalitatilor iesene, pentru a atrage atentia asupra importantei acestui domeniu pentru comunitate, si faptul ca persoana cu dizabilitate nu trebuie perceputa doar ca „abonat” al serviciilor de asistenta sociala, ci si ca persoana independenta care poate crea, produce, trai normal.

Filed in: ONG-uri

Comments are closed.

;