Punct de vedere IULIUS – scrisoare deschisă privind proiectul de extindere Palas

Ca urmare a scrisorii deschise inițiată de domnul profesor Laurențiu Rădvan și la care au aderat personalități din mediul academic și cultural ale Iașului, dorim să facem următoarele precizări:

Întrebările și neliniștea exprimate în scrisoarea deschisă sunt repere legitime, pe care, la rândul nostru, le-am analizat înainte de a propune proiectul de extindere Palas. Față de fiecare dintre acestea avem o abordare amănunțită, bazată pe studii aplicate de arhitectură și urbanism. Niciun aspect din cele menționate nu reprezintă unul care să nu fi fost deja supus unei analize obiective din toate unghiurile și nimic nu este mai important decât să nu îi dezamăgim pe cei care doresc respectarea istoriei orașului. Din păcate, unele persoane, cu sau fără expertiză în domeniu, au preluat selectiv informații și le-au prezentat într-o manieră distorsionată.

Subliniem faptul că dezvoltările urmează cursul firesc, fiind într-o etapă în care este consultată opinia publică și că, la acest stadiu, avem propuneri, nu proiecte definitive. Suntem deschiși oricăror sugestii și vă asigurăm că avem viziunea și dorința de a face lucrurile bine.

Acesta este și rolul dezbaterii publice organizate miercuri, 4 decembrie 2019, unde vor fi abordate toate aceste aspecte și unde îi invităm să participe pe toți cei care au manifestat interes față de proiectele propuse.

Filed in: Economic, Informațía zilei

Comments are closed.

;