Gala de premiere a câştigătorilor la Concursul naţional „Şcoli pentru un viitor verde – EDUPET”

Asociaţia „Şcoli pentru un viitor verde”, Ministerul Educaţiei Naţionale şi Administraţia Fondului pentru Mediu au organizat vineri, 15 martie, la  sediul Ministerului Educaţiei Naţionale, Gala de premiere a câştigătorilor la Concursul naţional „Şcoli pentru un viitor verde – EDUPET”.

Marele premiu  l-a obţinut Liceul Teoretic ,,Ady  Endre” din Oradea, iar premiul I a fost adjudecat de Şcoala Gimnazială din Giroc, judeţul Timiş, Şcoala Gimnazială ,,Eugen Lovinescu” din Slatina, Şcoala cu clasele I-VIII nr. 6 ,,I Ciurea” din Fălticeni şi Colegiul Tehnic ,, Gheorghe Asachi” din Iaşi. Premiul II a fost  acordat Grădiniţei cu program prelungit ,,Mihai Eminescu” din Târgu Jiu, Şcolii Gimnaziale ,,Ioan Opriş” din Turda, Şcolii Gimnaziale nr. 7 ,,Remus Opreanu” din Constanţa şi Şcolii Gimnaziale nr. 3 ,,Ion Pilat”din Piteşti. Premiul III a fost obținut de Grădiniţa cu program normal ,,Gulliver” din Constanţa, Şcoala Gimnazială ,,Academician Marin Voiculescu” din Giurgiu, Colegiul Naţional ,,Iosif Vulcan” din Oradea şi Liceul Tehnologic Agricol din Bistriţa.

Şcoli pentru un viitor verde – EDUPET este un program educaţional naţional care vizează educaţia şi conştientizarea publicului privind protecţia mediului. În cadrul acestuia, elevii sunt informaţi în legătură cu problemele de mediu generate de ambalajele şi deşeurile din ambalaje (mai ales deşeuri din plastic şi ambalaje tip PET) şi sunt educaţi în spiritul unui comportament prietenos faţă de mediu, prin participarea directă la colectarea şi reciclarea recipientelor de tip PET.

Activităţile din acest concurs au avut ca scop colectarea selectivă a recipientelor PET şi compactarea lor cu ajutorul aparatului TEPET, oferit de către organizatori, în vederea introducerii în circuitul de reciclare. Bilanţul acestui efort organizatoric colectiv este remarcabil: 3.000 de unităţi de învăţământ participante, 90.000 de elevi şi cadre didactice implicate, 3.400.000 de PET – uri colectate, respectiv 156.000 kilograme de PET-uri compactate.

Filed in: Educație

Comments are closed.

;