Fundaţia „Antibiotice – Ştiinţă şi Suflet”, alături de copiii din Spitalul Sf. Maria Iaşi

Fundaţia „Antibiotice – Ştiinţă şi Suflet” a dăruit astăzi, 1 iunie, trei sute de jucării copiilor internaţi în Spitalul „Sf. Maria şi pachete cadou pentru micuţii din centrul de Zi „Sf. Nicolae”, comuna Ciurea.

Mai mulţi angajaţi ai companiei Antibiotice au răspuns apelului Fundaţiei „Antibiotice – Ştiinţă şi Suflet” de a dărui o jucărie pentru a face o bucurie unui copil bolnav. Trei sute de jucării de pluş, maşinuţe colorate, păpuşi şi puzzel-uri în forme diverse au fost donate de copiii salariaţilor pentru micuţii care vin în spaţiul de joacă din incinta spitalului, cu dorinţa de a le alina suferinţa, cel puţin pentru câteva clipe. Din spaţiul de joacă, jucăriile vor ajunge în mânuţele copiilor pentru a le ţine companie în salon, pe toată perioada de internare.

Această acţiune a pornit în mod firesc din momentul în care am aflat că spaţiul de joacă din incinta Spitalului „Sf. Maria” are nevoie de jocuri şi jucării pentru copii. Ne-am mobilizat şi am reuşit să finalizăm campania organizată în cadrul Antibiotice pentru ca astăzi, de 1 iunie, să putem oferi jucăriile donate de salariaţi şi cele achiziţionate de Fundaţie, Spitalului Sf. Maria. Orice copil are dreptul la sănătate, are dreptul să fie fericit, iar prin joc şi cu „prieteni” noi alături vor depăşi clipele petrecute în spital cu mai multă uşurinţă. De altfel,  urarea să se facă sănătoşi au transmis-o, odată cu jucăriile donate, mulţi dintre colegii noştri, copiilor din spital”, a declarat Mihaela Melinte, responsabil comunicare Fundaţia „Antibiotice – Ştiinţă şi Suflet”

Pentru copiii internaţi în clinica de Ortopedie şi care nu pot ajunge în spaţiul de joacă, Fundaţia a oferit pachete cu dulciuri şi jucării care să le aducă un zâmbet pe faţă, de ziua lor.

Salutăm acţiunea desfăşurată astăzi în spitalul nostru de „Fundaţia Antibiotice – Ştiinţă şi Suflet” care vine în întâmpinarea campaniei de responsabilizare civică, iniţiată de curând de către noi, cu numele

”Donează o jucărie pentru Spitalul de Copii”. Jucăriile donate au prilejuit în egală măsură bucurie şi emoţii micilor noştri pacienţi, iar pentru un timp, Spitalul de copii s-a umplut de zâmbetele lor. Sperăm că aceste acţiuni vor continua, astfel încât, cu sprijinul societăţii civile, să putem asigura copiilor internaţi în spital un mediu cât mai prietenos care să-i ajute în lupta cu boala”, a declarat managerul Spitalului de Copii „Sf. Maria”, dr. Valentin Munteanu.

Această acţiune este al treilea an consecutiv organizată în Spitalul de Copii Sf. Maria, înscriindu-se într-un amplu proiect de responsabilitate faţă de comunitate, „Puterea Faptei”.

Cu prilejul aceleeaşi zile, 1 iunie, Fundaţia „Antibiotice – Ştiinţă şi Suflet” a oferit pachete cadou şi copiilor din Centrul de Zi „Sf. Nicolae”, comuna Ciurea, unde primesc o masă caldă şi îndrumare didactică 25 de copii proveniţi din familii defavorizate, cu nevoi materiale şi care prezintă riscul abandonului şcolar.

Filed in: Economic, Informațía zilei, Sănătate

Comments are closed.

;